18 Mayıs 2013 11:45

Batı’da final zamanı

“Kusura bakmayın ama çok güzel olmayacak.” Tim Duncan’ın bu sözlerle tanımladığı San Antonio Spurs-Memphis Grizzlies serisi başlıyor.Ligin en iyi hücum takımlarından biriyle (Spurs) en iyi savunma takımını (Grizzlies) karşı karşıya getiren seride saha avantajı  San Antonio’da olacak. İki takım arasında normal sezonda oyn

Batı’da final zamanı
Paylaş

Ligin en iyi hücum takımlarından biriyle (Spurs) en iyi savunma takımını (Grizzlies) karşı karşıya getiren seride saha avantajı  San Antonio’da olacak. İki takım arasında normal sezonda oynanan 4 maçta her iki takım da kendi evlerindeki maçları kazanmıştı.
Gregg Popovich’in yönetimindeki Spurs, her ne kadar hücumuyla öne çıksa da gerektiğinde savunmada da “Memphisvari” işler yapabildiğini Golden State serisinde göstermişti.  Duncan’ın “Çok güzel olmayacak” derken de bunu kastettiği kesin. İzleyenleri sert ve savunmaların öne çıktığı bir seri bekliyor.
Tarihinde ilk kez playofflarda finale yükselen Grizzlies’e karşı San Antonio’nun en büyük avantajı kuşkusuz tecrübe. Tim Duncan, Tony Parker ve Manu Ginobili’li iskeletin sürüklediği Spurs, senelerdir zirveden inmedi.  En son 2007’de şampiyon olan Spurs, geçtiğimiz sezon Batı finalinde Oklahoma City Thunder’a elenmişti.
Grizzlies ise savunmasının  yanı sıra hücumda Marc Gasol ve Zach Randolph ile Spurs’ün uzunlarının başına bela olmayı planlıyor. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Jackson’dan Jordan Kobe karşılaştırması

SONRAKİ HABER

KARDEMİR’de işçi ücretlerine yüzde 42 ile 47 arasında zam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa