08 Mayıs 2011 10:46

İDAM CEZASINDAN NE FARKI VAR?

PKK’lilere yemek verdiği iddiası ile 2006’da hakkında açılan dava sonucunda 6 yıl 3 ay hapis cezası alan ve cezası Yargıtay’da onaylanan kanser hastası 77 yaşındaki Ali Çelik, kemoterapi gördüğü hastaneden alınarak cezaevine gönderildi.Dersim’in Nazimiye İlçesine bağlı Doluca Köyü’nde Ali &Cced

İDAM CEZASINDAN NE FARKI VAR?
Paylaş
Ferhat Arslan

PKK’lilere yemek verdiği iddiası ile 2006’da hakkında açılan dava sonucunda 6 yıl 3 ay hapis cezası alan ve cezası Yargıtay’da onaylanan kanser hastası 77 yaşındaki Ali Çelik, kemoterapi gördüğü hastaneden alınarak cezaevine gönderildi.

Dersim’in Nazimiye İlçesine bağlı Doluca Köyü’nde Ali Çelik adlı köylü PKK’lilere yemek verdiği iddiası ile 2006 yılında gözaltına alındı. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 77 yaşındaki kanser hastası Çelik hakkında, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ iddiası ile dava açıldı. Çelik hakkında mahkeme 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Aldığı cezadan bihaber kanser hastalığı ile mücadele eden Çelik’in cezası Şubat ayında Yargıtayca onandı. Nisan ayında Malatya Turgut Özal Hastanesi’nde kemoterapi tedavisi gören 77 yaşındaki Çelik, ailesine bile haber verilmeden apar topar Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

77 yaşındaki kanser hastası olan babasının kendilerinden gizli bir şekilde cezaevine gönderilmesine tepki gösteren oğlu Haydar Çelik, babasının tedavisinin yapılmadığı takdirde birkaç ay içerisinde ölebileceğini söyledi. Babası hakkında dava açıldığını bile bilmediklerini ifade eden Çelik, bundan dolayı babasının avukatının bile bulunmadığını dile getirdi. Çelik, “Tedavi gördüğü sırada polisler gelip babam için tutuklama kararı olduğunu söylediler. Biz ve hastane yetkilileri babamın alınmasına müsaade etmedik. Ancak polisler onu bir odaya aldılar ve 3 gün başında nöbet tuttular. Daha sonra bizden habersiz bir şekilde hastaneden çıkartıp Malatya E Tipi Kapalı Cezaevine götürdüler. Bu hafta görüşüne gittik. Ancak ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda olmasından dolayı bizi görünce ağlamaya başladı. Eğer babam cezaevinde ölürse onu cezaevine gönderen yetkililer sorumlu olacaktır” diye konuştu. (Dersim/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

NTV Yayınları: Başarılı bir başarısızlık hikâyesi

SONRAKİ HABER

Sürüyor, sürecek mücadelemiz...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa