08 Mayıs 2011 10:36

Suriye'de ordu birlikleri halka saldırmaya devam ediyor

SURİYE ordusundan bir yetkili “güvenlik ve istikrarı sağlama amacıyla” askeri birliklerin ve polislerin Dera, Tartus ve Banyas’ta operasyonlarını sürdürdüğünü duyurdu. Suriye’de çıkan olaylar yedinci haftasını geride bıraktı. Suriyeli askeri kaynak resmi haber ajansı SANA’da yer alan açıklamasında polis ve

Suriye'de ordu birlikleri halka saldırmaya devam ediyor
Paylaş

SURİYE ordusundan bir yetkili “güvenlik ve istikrarı sağlama amacıyla” askeri birliklerin ve polislerin Dera, Tartus ve Banyas’ta operasyonlarını sürdürdüğünü duyurdu. Suriye’de çıkan olaylar yedinci haftasını geride bıraktı. Suriyeli askeri kaynak resmi haber ajansı SANA’da yer alan açıklamasında polis ve askeri birliklerin bugün Dera kırsalı ve Tartus iline bağlı Banyas bölgesinde silahlı gruplara yönelik operasyonlarını sürdürdüklerini aktardı.
Askeri kaynak operasyonlarda halkı kanun kaçağı olarak niteliyor ve bu gerekçeyle tutukluyor. “Terör gruplarının vatandaşlara, askerlere ve güvenlik güçlerine saldırılarında kullandıkları silah ve mühimmatlar da ele geçirildi.” Diyerek propoganda savaşı yürüten Suriye hükümeti ayaklanmayı bastırmak için her yolu mübah görüyor. Suriye ordu yetkilisi  dün Humus’ta 5 kişi olarak duyurduğu ölen polis sayısını arttırdı ve 10’a yükseltti. Kaynak ayrıca bugün gerçekleştirilen cenaze törenleri ile 11 güvenlik mensubununun memleketlerine gönderildiğini aktardı.
Görgü tanıkları Cuma günü, Hama, Humus, Banyas gibi bir çok kentte çıkan olaylarda 30 kişinin öldüğünü belirtmişti. Öte yandan, Suriye’deki bir insan hakları örgütü, ülkede yedi haftadır süren protestolarda öldürülen sivillerin sayısının en az 800 olduğunu bildirdi. İnsan hakları örgütü Seveysiye’den Reuters’a gönderilen yazılı açıklamada, öldürülen 800 kişinin isimlerini bildikleri ifade edildi.
Cezaevindeki insan hakları savunucusu Muhanned El Hasani’nin kurduğu örgütün yaptığı açıklamada, ölenlerden 220’sinin ordunun tanklarla girdiği Dera kentinden olduğu kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kadim bir sözlü çalışma: Şahmaran

SONRAKİ HABER

Mısır’da korkutan gelişme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...