18 Mayıs 2013 06:41

Hatay’da patlama: 10 ölü

Hatay’da 52 kişinin hayatına mal olan bombalı saldırıların ardından, bugün kaçak akaryakıt deposunda meydana gelen patlamada 10 kişi hayatını kaybetti. Olay Antakya’dan Reyhanlı’ya doğru giderken yol üzerinde bulunan Tanışma köyünde meydana geldi. Hatay Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Tanış

Hatay’da patlama: 10 ölü
Paylaş

Hatay’da 52 kişinin hayatına mal olan bombalı saldırıların ardından, bugün kaçak akaryakıt deposunda meydana gelen patlamada 10 kişi hayatını kaybetti.
 
Olay Antakya’dan Reyhanlı’ya doğru giderken yol üzerinde bulunan Tanışma köyünde meydana geldi. Hatay Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Tanışma köyünde M.G. isimli şahsın akaryakıt kaçakçılığı yaptığı bilgisini alan güvenlik güçlerinin adli makamlardan alınan arama izni ile ilgili adrese gittikleri belirtildi. Adreste ikamet eden M.G. isimli şahsın güvenlik güçlerine mukavemet gösterdiği belirtilen açıklamada, “Şahıs saat 15.15 sıralarında kaçak akaryakıt deposunu ateşe vermiştir. Bunun sonucunda gerçekleşen patlama nedeni ile ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetmiştir. Bir tanesi depoyu ateşleyen şahıs olmak üzere üç yaralı vardır. Yaralılardan birinin durumu ağır olup, hava ambulansı ile il dışına sevki gerçekleştirilmektedir. Yaralılar olay yerine intikal eden 112 Acil Sağlık birimleri tarafından hastanelere sevk edilmektedir. Konu tüm yönleri ile incelenmektedir” denildi.
Olay yerinde olan ve gazetecilere açıklama yapan Tanışmalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlyas Bayraktar ise, “Hayatını kaybedenlerin çoğu köyden, iki ya da üç kişi ise inşaat işçisi olarak çalışmaya gelenler. 10 kişiyi bizzat saydım. Ne yazık ki ölü sayısı daha fazla olabilir” diye konuştu.
Hatay İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Başoğlu Tanışma köyüne hareket etti. Köye ayrıca çok sayıda ambulans, sağlık ekibi ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. 
 
‘MUHALİF’ BAĞLANTISI İDDİASI
Suriye’de iç karışıklıklar ve çatışmalarla gündeme gelen krizden önce, Türkiye ile Suriye’nin ilişkilerinin sıcak olduğu süreçte, sınır bölgesinde çok sayıda kişinin araçlarıyla Suriye’den mazot getirdiği biliniyor. Suriye’deki çatışma süreci ve Türkiye ile Suriye’nin ilişkilerinin bozulmasından sonra ise, sınırda ‘mazot kaçakçılığı’nı daha çok ‘muhalifler’ ya da onlarla ilişkili kesimler yapıyordu. 
Olayın gerçekleştiği Tanışma köyünün de Arap Sünni nüfusa sahip bir köy olduğu ve patlamanın gerçekleştiği depoda ‘kaçak mazot’ işini yapanların da muhaliflerle bağlantı içinde olduğu öne sürülüyor. (Hatay/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ABD basını Erdoğan’ı görmedi

SONRAKİ HABER

Fırında mayalanan birlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa