17 Mayıs 2013 08:58

Hükümet hasta tutuklular için adım atsın

Her hafta hasta tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılması talebi ile Adalet Bakanlığı ek binası önünde oturma eylemi gerçekleştiren İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi Cezaevi Komisyonu ve TUHAD-FED Temsilciliği, 10’uncu haftada da bir araya geldi. “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” pankartının açıldığı eylemde s

Hükümet hasta tutuklular için adım atsın
Paylaş

ADLİ TIP DA SORUMLU

Burada konuşan TUHAD-FED Ankara Temsilcisi Mehmet Baytekin, yasal düzenlemelere rağmen hasta tutukluların tahliye edilmemesine tepki göstererek, “Hükümet, ‘Biz düzenleme yaptık, eğer Adli Tıp Kurumu uygun görürse hastaların infazı durdurulabilir’ diyor. Oysa yasal düzenlemenin bir aldatmaca olduğu, sadece sorumluluktan kurtulmak üzere yapıldığı çok açıktır” dedi.

Geçen hafta yaşamını yitiren hasta tutuklu İrfan Eskibağ’ı hatırlatan Baytekin, “İrfan Eskibağ’ın ölümünün sorumlusu hükümet ve ‘infazı durdurulsun’ raporu vermeyen adli tıptadır” dedi. Yeni ölümlerin yaşanmaması için Adli Tıp Kurumu ve yetkilileri göreve çağıran Baytekin, “Bu ölümler içimizi acıtıyor” dedi.

MTSWENİ’Yİ HATIRLATTI

İHD Ankara Şube Üyesi Elif Zava ise, Bakırköy Kapalı Cezaevinde hükümlü bulunan HIV taşıyıcısı hasta tutuklu Güney Afrikalı Angel Mtsweni’nin durumuna dikkat çekti. Mtsweni’nin her geçen gün ölüme yaklaştığına dikkat çeken Zava, “Mtsweni’nin acilen hastaneye yatırılması gerekirken ilaç tedavisi dahi göremediği için artık kan kusmaya başladı. Uzun tartışmaların ardından Mtsweni ancak 1 Nisanda cezaevi müdürlerinin de devreye girmesiyle hastaneye randevusuz sevk edilebildi” dedi.
Açıklamaların ardından 5 dakikalık oturma eylemi ile eylem sona erdi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

NSU davasına bakan avukatın bürosuna ırkçı saldırı

SONRAKİ HABER

Kadına ‘hesap sorma’ deniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...