17 Mayıs 2013 06:54

Baysan’da sözleşme imzalandı

Birleşik Metal İş Kocaeli bölgesinde bulunan Baysan Kazan ve Baysan Radyatör işyerlerinde toplu sözleşme imzaladı. Anlaşma sonucu işçilerin ücretlerine net 200 TL’nin üzerinde artış sağlandı.Sözleşme görüşmelerinin sürdüğü, uyuşmazlıkların tutulduğu, grev kararlarının alındığı dönemde Birleşi

Baysan’da sözleşme imzalandı
Paylaş

Birleşik Metal İş Kocaeli bölgesinde bulunan Baysan Kazan ve Baysan Radyatör işyerlerinde toplu sözleşme imzaladı. Anlaşma sonucu işçilerin ücretlerine net 200 TL’nin üzerinde artış sağlandı.

Sözleşme görüşmelerinin sürdüğü, uyuşmazlıkların tutulduğu, grev kararlarının alındığı dönemde Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli bölgesinde örgütlü olduğu iki işyerinde toplu iş sözleşmesini imzaladı.

16 Mayıs’ta imzalanan sözleşmeye göre birinci işyeri Baysan Kazan’da  ortalamada 205 lira net artış elde edilirken. düşük ücretli işçilerde bu miktar 225 liraya ulaştı.

İkinci işyeri Baysan Radyatör’de tüm üyelere 221 lira net artış elde edildi. Her iki işyerinde sosyal haklarda yüzde 26 oranında ilerleme sağlandı.

Her ay ücretlerle birlikte yapılan sosyal paket ödemelerinde ise yüzde 50 oranında artış sağlandı. Baysan Kazan işyerinde her ay net 63 TL, Baysan Radyatör işyerinde ise her ay net 60 TL sosyal paket ödemesi yapılacak.

Her iki işyerinin sözleşmesinde ücretli izin sürelerinin yükseltilmesi ve sendikal hakların ilerletilmesini içeren kazanımlar da elde edildi.

Konuyla ilgili Birleşik Metal-İş Sendikası’nın yaptığı açıklamada “Hazırlanan teklifin arkasında sonuna kadar duran, sendikası ile bütünleşen ve kendi arasındaki birliğini güçlendiren işçilerin insanca çalışma ve yaşama koşullarına ulaşmasının mümkün olduğunu imzalanan sözleşmelerle bir kez daha ortaya koyan her iki işyerindeki üyelerimizi de gönülden kutluyoruz” denildi.

Bu anlaşmayla şu anda grup toplu iş sözleşmesi kapsamındaki diğer metal işçilerinin önüne gerçekleştirilebilecek bir hedef konulduğu belirtilen açıklamada, “Metal işçilerinin sermaye karşısındaki mücadelesine büyük bir destek verdiler. Birleşen işçilerin yenilmeyeceğini gösterdiler.

Baysan Kazan ve Baysan Radyatör işçilerine selam olsun” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Rotasyon kabul edilemez’

SONRAKİ HABER

H.İ. suçlu gibi sorgulandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa