17 Mayıs 2013 06:52

‘Rotasyon kabul edilemez’

“Kamu görevlilerinin ülke çapında dengeli dağılımı” gerekçesiyle AKP Hükümeti tarafından sendikalara kabul ettirilmeye çalışılan “memura rotasyon” uygulaması daha tartışmaları sürerken  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.Sendikaların kamuda sürgün uygu

‘Rotasyon kabul edilemez’
Paylaş

“Kamu görevlilerinin ülke çapında dengeli dağılımı” gerekçesiyle AKP Hükümeti tarafından sendikalara kabul ettirilmeye çalışılan “memura rotasyon” uygulaması daha tartışmaları sürerken  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

Sendikaların kamuda sürgün uygulamalarına yasal bir içerik kazandırma olarak değerlendirilen rotasyon uygulamasının bir yönetmelikle hayata geçirilmesine Türk Sağlık-Sen karşı çıkarak iptali için açacaklarını söyledi.

Önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Bakanlığa bağlı tüm birimlerde yöneticiler dışındaki tüm memurlara rotasyon getiriliyor.

Yönetmelikle bakanlık merkez teşkilatında görevli şube müdürü, müdür, daire başkanı ve üstü yöneticiler ile taşra teşkilatında görevli il müdürü ve il müdür yardımcıları dışındaki tüm çalışanlar rotasyona uğrayacak. Zorunlu çalışma süreleri ise birinci bölgede 7 yıl, ikinci bölgede 5 yıl, üçüncü bölgede 4 yıl, dördüncü bölgede 3 yıl olarak düzenlenmiş.

‘İPTALİ İÇİN DAVA AÇACAĞIZ’

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğin kabul edilemez olduğunu belirterek “Çalışma Bakanlığı memurlara rotasyonla ilgili sendikalara görüşlerini başvurup konuyu tartışmaya açarken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bir günde yayımladığı bir yönetmelikle bunu hayata geçirdi” dedi.
Personel eksikliği nedeniyle rotasyon yapılıyorsa başka yollar denenmesi gerektiğini vurgulayan Kahveci, şunları ekledi: “Personel eksik veya dağılım dengesiz diye rotasyon uygulanması doğru değildir. Bunun yerine ihtiyaç olan yerlerde çalışma özendirilmelidir. Yüksek ücret verilerek personel oralara gitmek için teşvik edilmelidir. Türk Sağlık-Sen olarak bu hukuksuzluğa ve yanlışa seyirci kalmayacağız. Bu yönetmeliğin iptali için en kısa sürede Danıştay’a davamızı açacağız.”(ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Katliama sessiz kalınmamalı

SONRAKİ HABER

Baysan’da sözleşme imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...