17 Mayıs 2013 07:30

Göz göre göre ölüme gönderdiler

Tuzla Tersaneler Bölgesinde alınmayan önlemler bir işçinin daha ölümüne neden oldu. Tersaneler Bölgesi’nde kurulu bulunan Tersan Tersanesi’nde meydana gelen patlamada, Ali Yakar isimli işçi hayatını kaybetti.Tersan Tersanecilikte  sabah saat 05.00 sıralarında PACIFIC M isimli tamir gemisinin Başdik bölümünd

Göz göre göre ölüme gönderdiler
Paylaş

Tersan Tersanecilikte  sabah saat 05.00 sıralarında PACIFIC M isimli tamir gemisinin Başdik bölümünde patlama meydana geldi. Patlamanın meydana geldiği alanda bir gün önce boyama yapıldığı ve havalandırılmadığı öğrenildi.

Patlamada hayatını kaybeden Ali Yakar’ın Başdik bölümünde herhangi bir kontrol yapılmadan, kaynak yapmaya gönderildiği dile getirildi.

Tersane işçilerinin verdiği bilgiye göre, Yakar dün sabah mesaisine başladı. Mesai bitiminde patronlar, ‘işin yetişmesi lazım’ diyerek Yakar’ı mesaiye bıraktı. Gece, geminin ön tarafında bulunan baş pervane bölümünde çalışan Yakar, sabaha karşı tek başına patlamanın olduğu bölüme gönderildi ve hayatını kaybetti.

Kazanın ardından tersanede üretime bir ara verilirken, polisin  tersane müdürünün aralarında olduğu 15 kişiyi ifadesini almak için gözaltına aldığı öğrenildi.

Tersane işçileri komitesi tarafından yapılan açıklamada, her geçen gün büyüdüklerini açıklayan patronların, işçileri öldürerek büyüdüğüne dikkat çekildi. Ali Yakar’ın 24 saat çalıştırıldığının ve kaynak yaptığı bölümde gaz ölçümü yapılmadığının belirtildiği açıklamada, “Eğer ölçüm yapılsaydı, o alan havalandırılsaydı, Ali Yakar arkadaşımız bugün aramızda olacaktı” ifadelerine yer verildi.

AKP Hükümeti’ne de tepki gösterilen  açıklamada, “İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda patronları denetlemesi gerektiği yönünde tersane işçilerinin topladığı ve Hükümeti göreve çağıran imza kampanyalarına kulak asmayan, tersaneleri denetlemeyen AKP Hükümeti de bu cinayetten sorumludur” denildi.

Limter-İş tarafından yapılan açıklamada da, Yakar’ın göz göre göre ölüme gönderildiğine dikkat çekildi. Açıklamada, kazada sorumluluğu olan yetkililerin cezalandırılması istendi.

Bu, Tuzla Tersaneler Bölgesi'ndeki 159. iş cinayeti oldu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İliç dedikleri bir küçük şehir

SONRAKİ HABER

Reyhanlı patlamasının şüphelileri Adana Adliyesi'nde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...