08 Mayıs 2011 10:11

Tüzel: Başbakan şiddette ısrar ediyor

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel’in Avcılar ve Başakşehir ilçelerinde katıldığı seçim bürosu açılışları miting havasında geçti.Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nde iki büronun açılışı dün gerçekleştirildi. T&uu

Tüzel: Başbakan şiddette ısrar ediyor
Paylaş

Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nde iki büronun açılışı dün gerçekleştirildi. Türküler eşliğinde halaylar çeken Yeşilkentliler Tüzel’i coşkuyla karşıladı.

Emek Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Sabri Topçu ve Barış ve Demokrasi Partisi PM Üyesi Zeki Çelik’in de katıldığı açılışlarda konuşan Tüzel, “Bu ülkenin her şeyden çok barışa ihtiyacı var. İşe, ekmeğe ihtiyacımız var; artık bu yoksulluk son bulsun istiyoruz. Ama önce evlatlarımız canlarını kaybetmesin diyoruz. Halklarımız, eşitlik içerisinde, onurluca, ortakça; diliyle, kültürüyle özgürce yaşasın istiyoruz” dedi.  

AKP Hükümeti’nin ateşkes sürecini değerlendirmemesi nedeniyle 9 ayda 500’e yakın gencin çatışmalarda hayatını kaybettiğini hatırlatan Tüzel, “Eğer bir Başbakan ‘Benim için Kürt sorunu yoktur, Kürt sorunu bitmiştir’ diyorsa, sokaklarda şiddeti davet ediyor demektir. Skaklarda direnen, geleceğini isteyen Kürtlere yok derseniz, barış çığlıklarını duymaz, şiddeti devam ettirsineniz elbette bu ülkeye barış gelmez. Tüm Türkiye halkından, İstanbul’un tüm emekçilerinden bu sorunu çözmek; barışı kazanmak için güvenlerini istiyoruz ve mücadeleye çağırıyoruz onları” diye konuştu.

MİTİNG GİBİ AÇILIŞ

Konuşmasının ardından yüzlerce Yeşilkentliyle mahalle içinde dolaşan Abdullah Levent Tüzel, esnafla ve mahalle sakinleriyle selamlaştı. Tüzel daha sonra Başakşehir İlçesine bağlı İkitelli’de sanayi sitesinde ve Ziya Gökalp Mahallesi’nde bulunan iki büronun daha açılışlarına katıldı. Başakşehir’de yüzlerce kişi tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılanan Tüzel, “Yaşasın halkların kardeşliği/Biji biratiya gelan” sloganları arasında yaptığı konuşmasında Erdoğan’ın Zonguldak’ta yaptığı açıklamalara değinerek, “Başbakan Zonguldak’ta konuştu. Yine halkı tehdit ediyor. Ne yazık ki Kürtleri düşman yine olarak gösteriyor” dedi.

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku olarak, ülkeyi yeniden barışa ve demokrasiye kavuşturmak için yola çıktıklarını vurgulayan Tüzel, “Hiçbir yerde şiddet görmek istemiyoruz; sokaklarda gençlerimiz ölsün, çocuklarımız kurşunlansın istemiyoruz. Bu ölümlerin sorumlusu AKP Hükümeti’dir. Artık bu hükümete dur demeliyiz ve onları iktidardan göndermeliyiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)


TÜZEL ANNELERLE BULUŞTU

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel, Esenkent, Bahçeşehir ve Boğazköy sakinleriyle kahvaltıda buluştu. Esenkent Anadolu Şark sofrasında bir araya gelen onlarca kişinin anneler gününü de kutladı.

Toplantıya Tüzel’in annesi Çağlayan Tüzel, Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe, Hasan Ocak’ın annesi Emine Ocak ile kardeşi ve kuzenlerini çatışmalarda kaybeden Emine Kıpçak çatıldı.

Burada ilk konuşmayı Tarihçi Yazar Erdoğan Aydın yaptı. “Ülkenin aydınlık yarınları için elimizi taşın altına koymalıyız. Uğruna mücadele ettiğimiz değerler içi sorumluluk almalıyız. Eşit, adil ve özgür bir ülke istiyorsak kendi rengimizle güçlerimizi birleştirmeliyiz” diyen Aydın, Bloku desteklediklerini söyledi.

ANALARIN AKP’DEN BEKLENTİSİ YOK

Daha sonra söz alan Fadime Göktepe, “Bizim AKP’den beklediğimiz bir şey yok. Onlar yalan konuşuyorlar. Onlar konuşuyor bizim çocuklarımız ölüyor. Biz bir araya geleceğiz, el ele vereceğiz. Çorabın bir ipliğini çekince gerisi geliyor. Yeter ki biz el ele verelim” dedi.

Konuşmasını Kürtçe yapan Emine Kıpçak, “Benim yüreğim yanıyor. Artık çocuklarımız ölmesin, gençlerimiz ölmesin” dedi. Emine Ocak ise “Yıllardır çocuğumu aradım. Benim oğlum öldü başkalarının çocuğu ölmesin” dedi. Ocak annelerin AKP’den hiçbir beklentisini olmadığını dile getirdi. 

‘KARDEŞLİĞİN KÖPRÜSÜNÜ KURACAĞIZ’

Son olarak konuşan Tüzel, tüm annelerin, Anneler  gününü kutladı. Başbakan Erdoğan’ın ‘Kürt sorunu benim için bitmiştir’ sözlerini eleştiren Tüzel, “Kürt sorunu bitti deniyor ancak, bu ülkede çocuklar kaybedilmeye, öldürülmeye devam ediliyor. Bunlar olurken Hükümet bildiğini okuyor; barış, demokrasi ve özgürlük isteyenleri hedefe konuyor”  dedi.

Halkın taleplerine bu tutumla yaklaşanların sonunun nasıl olduğunu Arap ülkelerinde son yaşanan gelişmelerde görüldüğünü hatırlatan Tüzel,  anaların ‘jin jiyan azadî’ sloganını desteklediklerini belirterek “Kadınlarımız, analarımız bu mücadelede en önünde olacaklar. İstanbul’dan Diyarbakır’a Türt ve Kürt halklarının kardeşliğinin köprüsünü AKP’ye rağmen kuracağız” dedi.  (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

ABF Olağanüstü Kongreye gitti

SONRAKİ HABER

Süpürge Üniversitelere uçuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...