08 Mayıs 2011 09:54

ABF Olağanüstü Kongreye gitti

ALEVİ Bektaşi Federasyonu (ABF), Ali Balkız’ın istifası ve yerine Fevzi Gümüş’ün Genel Başkanlığa getirilmesinin ardından dün Olağanüstü Kongre’ye gitti. Kendi içinde tartışmalar da yaşayan ABF’de yeni Genel Başkan olarak Selahattin Özel üzerinde uzlaşıldı.Ali Balkız’ın CHP’den aday aday

ABF Olağanüstü Kongreye gitti
Paylaş

Ali Balkız’ın CHP’den aday adayı olmasıyla boşalan ABF Genel Başkanlığı’na PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş getirilmiş, ancak Gümüş’ün de aday olması ve istifa etmemesi federasyon içerisinde tartışmalara da yol açmıştı.
Tartışmaların önüne geçmek ve “birlik” sağlamak amacıyla dün İMO Salonu’nda yapılan Olağanüstü Kongre, liste üzerindeki tartışmalar nedeniyle geç başladı.

Divan Başkanlığına Ali Yıldırım’ın getirildiği kongrenin açılışında konuşan Genel Başkan Fevzi Gümüş, AKP hükümetinin uyguladığı siyasal, ekonomik ve sosyal projeler ile Türkiye’yi açmazın eşiğine getirdiğini söyledi. Hükümetin “Demokratik açılım” dediği yöntemlerle yeni sorunlar yarattığını belirten Gümüş, “Kürt sorununun çözümüne yönelik başlattığı proje tam bir fiyasko ile sonuçlanmıştır. Değil çözüme, insanların soruna ilişkin konuşmalarına dahi tahammül edilmemiştir” dedi. AKP hükümetinin hem “Çılgın bir proje” hem de “Ucube” olduğunu kaydeden Gümüş, “Çılgın projedir. Çünkü sorunların çözümü için kanal açması gerekirken onlar Marmara ve Karadeniz arasına kanal açma çılgınlığını tercih etmişlerdir. Ucubedir. Çünkü, demokrasi güçlerinin ve halkların taleplerini görmezden gelip, ısrarla kendi ılımlı İslam projesinin uygulamasına devam etmektedir” diye konuştu. Hükümetin “Alevi açılımı”nın red ve inkara dayalı olduğunu vurgulayan Gümüş, bundan sonraki süreçte Alevilerin yapması gerekenin ise örgütlenerek sokakları ısıtmak olduğunu söyledi.

AKP Hükümeti’nin referandum sürecinde yarım bıraktıklarını, 12 Haziran seçimleri sonunda gerçekleştirmeye çalışacağını da belirten Gümüş, “Çılgın Tayyip yüzde 10 seçim barajını kaldırmayı ‘Halka soracağız’ diyerek güya halkçı gösterileri yapıyor. Bizlere ‘demokrasi’ diyorlar. Dersim, Maraş, Sivas, Çorum ve Malatya’da devlet destekli katliamlara uğrarken demokrasinin ne olduğunu zaten biliyorduk” dedi.

Açılış konuşmasının ardından faaliyet raporu okundu. Daha sonra seçimlere geçilirken, eski Genel Başkanlardan Selahattin Özel’in başkanlığı üzerinde uzlaşma sağlandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karaelmas’ı da Erdoğan kurmuş!

SONRAKİ HABER

Tüzel: Başbakan şiddette ısrar ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...