16 Mayıs 2013 12:54

‘Sürece seyirci kalmayacağız’

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, barış süreci ve yeni anayasa sürecine ilişkin kaygılarını ve önerilerini paylaştı. Reyhanlı ve Roboski katliamlarını, cezaevinde bulunan milletvekilleri ile tüm tutukluların maruz kaldığı uygulamalarını hatırlatan konsey, “Yeni anayasa işçi ve emekçilerin, ezilenlerin, ötekileştir

‘Sürece seyirci kalmayacağız’
Paylaş

TTB Merkez Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, 5 aydır çatışma yaşlanmadığı hatırlatılarak, yıllardır Türkiye’de yaşamını yitiren çocukların  yoksul, emekçi çocukları olduğu belirtildi. Çocukların ölmemesi için bu süreci desteklediklerini bildiren konseyin açıklamasında, “Bu duygu ve düşüncelerle tam yirmi yıl önce 14 Mart 1993 tarihli basın açıklamamızda Savaş ve Hekimlik, Kürt sorunu konularında TTB olarak görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşarak; ‘Aslolan barıştır!’ demiştik, demeye devam ediyoruz” denildi. Hekimlerin görevinin, insan yaşamını korumak ve yaşam kalitesini yükseltmek olduğu belirtilen açıklamada, hekimlik mesleğinin ancak barış ortamında istenen düzeyde verilebileceğine vurgu yapıldı.

ROBOSKİ’YLE YÜZLEŞİLSİN

Açıklamada, sürecin yolunun cezaevlerinde haksız yere tutulanların konumlarından, hasta tutuklulardan, işçi direnişlerinden, grevlerden, kuklalaşmış üniversitelerden, taşeron yasalarından ve 1 Mayıs Taksim alanından geçmeden olmayacağına vurgu yapıldı. Bütün hukuk dışı tutuklamaların derhal sona erdirilmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada,  Roboskî Katliamı’nın her düzeyde ve siyaseten sorumlularının gizlenmeyerek cezalandırılması da istendi.
Konseyin açıklamasında, biz bu süreci izlemeyeceğiz, eşitlik, özgürlük, haklarımızla sağlanacak kalıcı bir barış için birlikte mücadele edeceğiz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bu 1 Mayıs'ta da rengarengiz

SONRAKİ HABER

48.247 İş İlanından Biri Senin İçin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...