08 Mayıs 2011 09:34

Tuğluk: Asıl tehdit altında olan biziz

GEÇTİĞİMİZ günlerde Diyarbakır’da toplanan DTK’nın açılış konuşmasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ‘İyi şeyler olacak’ açıklamasını hatırlatarak, “Hiç iyi şeyler olmadı. Süreç böyle devam ederse kötü şeyler olacak” diyen ve Kürt sorununun demokratik barı

Tuğluk: Asıl tehdit altında olan biziz
Paylaş

GEÇTİĞİMİZ günlerde Diyarbakır’da toplanan DTK’nın açılış konuşmasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ‘İyi şeyler olacak’ açıklamasını hatırlatarak, “Hiç iyi şeyler olmadı. Süreç böyle devam ederse kötü şeyler olacak” diyen ve Kürt sorununun demokratik barışçıl çözümü için çağrı yapan ve sonrasında bir çok gazete, televizyon ve hükümet yetkilisinin linç kampanyası başlattığı DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, “Neyle tehdit edeceğim? Asıl tehdit altında olan biziz” dedi.

“Toplantıda, bir kadın, bir siyasetçi ve bir Kürt olarak, bu coğrafyada, bu bölgede yaşananları, gördüklerimi, hissettiklerimi, taşıdığım sorumluluk gereği paylaşmak, anlatmak zorundaydım” diyen Tuğluk, “İsterdim ki bu açıklamalarım doğru anlaşılsın, doğru tartışılsın ama maalesef  doğru bir tartışma yürütülmedi Ve son derece uygunsuz yaklaşımlar, tepkiler gelişti” dedi. “Galiba Sayın Arınç, ‘akıllarını başlarına toplasınlar’ gibi bir ifade kullandı” diyen Tuğluk, “Bizim aklımız başımızda. Siz yeni bir akıl edinin. Sizin yeni bir akla ihtiyacınız var. Ben sadece bu gidişatın iyi olmadığını, barışa, çözüme hizmet etmediğini ve barış konusundaki fırsatı da kaçırmak üzere olduğumuzu ifade etmek, yani bir duyarlılık yaratmak istedim” dedi. Bir gazetecinin, açıklamalarının ‘tehdit içerikli olarak basında yer aldığını’ hatırlatması üzerine Tuğluk, “Ben bir siyasetçiyim. Neyimle tehdit edeceğim? Ben öngörülerimi, tespitlerimi açıklıyorum. Asıl tehdit altında olan biziz” dedi. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

'Ne hatip oldun ne imam ama iyi tüccar oldun'

SONRAKİ HABER

Kordon kanı, kemik iliği naklinin yerini alıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa