16 Mayıs 2013 08:58

Gül: Nasıl gözden kaçmış, araştırılıyor

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs'ta meydana gelen ve resmi rakamlara göre 52 yurttaşın yaşamını yitirmesi ile sonuçlanan patlamaya ilişkin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilçeye gelerek bombalı saldırının yaşandığı bölgede incelemede bulundu.İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehme

Gül: Nasıl gözden kaçmış, araştırılıyor
Paylaş

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile birlikte incelemede bulunan Gül, patlama ile ilgili bilgi aldı. Reyhanlı Kaymakamlığı'nı ziyaret ettikten sonra açıklama yapan Gül, saldırı için Reyhanlı'nın seçilmesinin manidar olduğunu söyledi.

Saldırıyı yapanları lanetlediğini belirten Gül, "Bu olayın Reyhanlı'da yapılmasının da mutlaka amaçları var. Şüphesiz bunlardan biri de halkları birbirine düşürmektir. Bu nedenle provokasyonlara izin verilmemelidir. Gün bu gündür. Birlik olma günüdür" dedi.

Konuşmasının ardından bir gazetecinin "MİT ve Emniyet arasında istihbarat zaafı olduğu" yönündeki sorusuna "Yüz tane olaydan 99 tanesini önlersiniz, ama bir tanesi gözden kaçınca bu acılar yaşanır maalesef. Teknik deliller ortadayken nasıl olup da gözden kaçtığıyla ilgili gerekli incelemeler yapılıyor" cevabını veren Gül, Suriye'de yaşanan kaos ortamının Türkiye'ye taşınmasına izin vermeyeceklerini söyledi. (HATAY)

ÖNCEKİ HABER

Konak Belediyesi’nde grev kararı

SONRAKİ HABER

Kardemir'de yüzde 42 zam alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa