15 Mayıs 2013 10:10

‘Biz varsak bu makineler çalışır’

Süreç takviminden bir gün; eylem kararları aldığımız günden beri sesimizi duyurmak ve haklı (hak) mücadelemizin bir günü. Heyecanı her dakika artarak devam eden bir gün. Eylem planımızın içinde olan bugün saat 09.00’da başlayıp, 09.02’de biten zamanda küçük ama manada büyük eylemimiz. Sabah

‘Biz varsak bu makineler çalışır’
Paylaş
Yaşar Önal

Süreç takviminden bir gün; eylem kararları aldığımız günden beri sesimizi duyurmak ve haklı (hak) mücadelemizin bir günü. Heyecanı her dakika artarak devam eden bir gün. Eylem planımızın içinde olan bugün saat 09.00’da başlayıp, 09.02’de biten zamanda küçük ama manada büyük eylemimiz. Sabah 08.00’de işe girişle başlayan dakikalar geçtikçe heyecanı artan o eylem fabrikanın bütün birimlerine yapılan ‘Arkadaşlar saat 09.00’da herkes çalışmayı bırakıyor ve bulunduğu tezgahın önüne inerek 2 dakika bekliyor’ duyurusu ile başladı. Aldığım olumlu tepkiler, benim yaşadığım heyecanı tüm arkadaşlarımın yaşadığını gösteriyor.
 Yaşadığı heyecan herkesin yüzünde görünüyor ve hissediyorum. Ve saatler 09.00’u gösteriyor. Elinde kullandığı malzemeyi, aleti, aracı, kepçeyi bırakarak makinesinin önüne iniyor herkes. O heyecanını birbirlerine bakarak ve hissederek yaşıyor herkes. Eller havaya kalkıyor, alkışlar başlıyor. Çünkü onlar hakkını istiyor. ‘Çünkü biz buradayız. Biz varsak bu makineler çalışır’ diyor. Ve yine aynı heyecanla sürenin sonunda tezgahının başına geçiyor. Çünkü onun ekmek teknesi. Yakıp, yıkmak, kapatmak değil haklarını istiyor. Taşın altına elini yine koyuyor. Artık yetkilinin görmesini istiyor.
Görüyorlar mı bilemem ama onlar görene kadar devam.

Federal Mogul İşyeri Baştemsilcisi/Kocaeli

ÖNCEKİ HABER

Şenlik var dediler geldik

SONRAKİ HABER

Alay da biziz mektep de biziz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...