15 Mayıs 2013 09:55

Yeni valinin sicili kabarık!

Antalya’ya atanan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ün kabarık sicili Alakırlıları kızdırdı. Alakır Nehri Kardeşliği, son valiler kararnamesiyle Antalya’ya gelen Öztürk’e “Hoş gelmediniz” dedi. Öztürk, Erzurum Valisi iken Tortum ilçesinde HES’lere karşı mücadele eden yöre halkına göst

Yeni valinin sicili kabarık!
Paylaş

Bölgedeki HES’lere karşı mücadele eden Alakır Nehri Kardeşliği Platformu da, mahkeme kararının uygulanmadığı gerekçesiyle son kararname ile Erzurum’a atanan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’a da dava açmıştı. Alakırlıların bu tepkisine, Vali Öztürk’ün ne yanıt vereceği ise merak konusu oldu.

ERZURUMLU LEYLA’YI ANIMSATTILAR

Erzurum’daki icraatlarından dolayı Vali Öztürk hakkında ‘Susuz Yaz’ filmindeki kötü adam benzetmesi yapıldığını anımsatan Alakır Nehri Kardeşliği, HES karşıtı 17 yaşındaki Leyla Yalçınkaya hakkında mahkeme süreci başlatılarak genç kızın akrabalarıyla görüşmesinin yasaklandığını, suyunu ve yaşam alanlarını korumaya çalışan halkın üzerine ise jandarma yollandığını hatırlattı.

Vali Öztürk’ün, HES şirketlerine yardımcı olmaları konusunda halkı uyararak “Yoksa canınız yanar” tehdidinde bulunduğu öne sürülen açıklamada, “Canlıların yaşam hakkı konusunda bu kadar duyarsız olan vali, Erzurum’daki İl Koordinasyon Kurulu toplantısı’na başkanlık ederken, kente yapılan yatırımların konuşulacağı toplantıyı ‘Cuma vakti’ olduğunu belirterek 25 dakikada bitirip namaza yetişmek için koşarak salondan ayrılmasıyla da gerçek ‘duyarlılığı ve samimiyeti’ konusunda gündem olmuştu” ifadelerine yer verildi.

Çevre katliamlarına karşın ‘rantçıların’  yanında her türlü mücadeleyi vererek halkı baskı ve şiddet yoluyla ‘su ve yaşam’ hakkı mücadelesinden caydırmaya çalıştığı öne sürülen Vali Öztürk’ün, HES’ler ve taş ocaklarıyla boğuşan doğa harikası Antalya’ya atandığının altı çizilen açıklamada, “Doğayı talan edenlere karşı mücadele” denildi.

‘RANTALYA OLMAYACAĞIZ’

Vali Öztürk’ün icraatlarının yakından izleneceği de anımsatılan açıklamada, “Bu coğrafyada yaşayan en ufak bir canlıya karşı dahi oluşabilecek herhangi bir yaşam hakkı ihlalinde de, hem hukuksal hem de eylemsel olarak karşısına derhal dikileceğimizi şimdiden bildiririz. Antalya’yı ‘Rantalya’ yapmalarına izin vermeyeceğiz” denildi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ÇHD’de, tutuklu avukatlarla genel kurul yapılacak

SONRAKİ HABER

NSU davasında sanıklar sorgulanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...