08 Mayıs 2011 07:34

Blok adaylarının seçim bölgeleri netleşiyor

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun Diyarbakır’daki 6 bağımsız adayının bölgeleri belli oldu.Seçim Beyannamesi’nin açıklanmasının ardından seçim çalışmalarına hız veren blok, bir taraftan seçim irtibat bürolarının açılışını gerçekleştirirken, diğer taraftan düzenlediği

Blok adaylarının seçim bölgeleri netleşiyor
Paylaş

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun Diyarbakır’daki 6 bağımsız adayının bölgeleri belli oldu.

Seçim Beyannamesi’nin açıklanmasının ardından seçim çalışmalarına hız veren blok, bir taraftan seçim irtibat bürolarının açılışını gerçekleştirirken, diğer taraftan düzenlediği miting ve halk toplantıları ile seçmenlerine ulaşmaya çalışıyor. Seçimlere birden fazla adayla katılınan yerlerde adayların bölgeleri de netleşti. Diyarbakır’da, Hatip Dicle, Emine Ayna, Nursel Aydoğan, Leyla Zana, Şerafettin Elçi ve Altan Tan’ı aday gösteren bloğun, 6 adayının seçim bölgeleri belirlendi. 6 adayın seçim bölgeleri şöyle:

Hatip Dicle; Merkez Kayapınar İlçesi. Emine Ayna; Ergani İlçesi ve Bağlar 1. Bölge içerisinde yer alan Bağcılar, Yeniköy, Yunus Emre, Kaynartepe, Muradiye, Fatih, Alipınar ve Körhat mahalleleri. Nursel Aydoğan; Kulp İlçesi ile Bağlar 2. Bölge sınırları içerisindeki Selahattin Eyyubi, Mevlana Halit, 5 Nisan ve Şeyh Şamil mahalleri. Leyla Zana; Silvan, Bismil ve Hazro. Şerafettin Elçi; Çınar İlçesi ile merkez Yenişehir İlçesi. Altan Tan; merkez Sur İlçesi ile Eğil, Dicle, Hani, Kocaköy (Karaz), Çüngüş ve Çermik ilçeleri.

BATMAN’DA DA SEÇİM BÖLGELERİ AÇIKLANDI

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Batman Bağımsız Milletvekilli adayları Bengi Yıldız ve Ayla Akat Ata’nın seçim bölgeleri de belli oldu. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Batman Bağımsız Milletvekilli adaylarının seçim bölgeleri Batman Belediye Başkanlığı Konukevi’nde verilen kahvaltılı basın toplantısıyla açıklandı. Buna göre, Bengi Yıldız’ın bölgeleri; Merkez ilçe’nin Akyürek, Aydınlıkevler, Bağlar, Beşevler, Çamlıca, Çarşı, Çay, Güneykent, Huzur, Hürriyet, İluh, Meydan, Karşıyaka, Kısmet, Petrolkent, Sağlık, Seyitler, Site, Yeni, Yeşiltepe ve 19 Mayıs mahalleleri ile Kozluk, Sason ilçeleri, Ayla Akat Ata’nın seçim bölgeleri ise; Merkez İlçe'nin Bahçelievler, Bayındır, Belde, Cumhuriyet, Çamlıtepe, Fatih, Gap, Gültepe, Hilal, Kültür, Pazaryeri, Petrol, Pınarbaşı, Raman, Şafak, Şirinevler, Yavuzselim ve Ziya Gökalp Mahallesi ile Beşiri, Gercüş, Hasankeyf İlçesi şeklinde belirlendi. (DİYARBAKIR/BATMAN)

ÖNCEKİ HABER

Kışlalarda şüpheli ölümler bitmek bilmiyor

SONRAKİ HABER

‘Hukukun tükendiği davaya’ yarın devam edilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...