15 Mayıs 2013 09:09

Mücadelesini tüm tutuklular için sürdürüyor

Geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Tahir Canan, cezaevinde kaldığı süre içerisinde kendisini ziyaret eden, dışarıda ailesinin verdiği adalet mücadelesine destek veren kişi ve kurumlara yaptığı ziyaretlerini sürdürüyor. Yargıdaki hukuksuzlukların korkunç boyutlarda olduğuna dikkat çeken Canan, özellikle 3713 sayılı k

Mücadelesini tüm tutuklular için sürdürüyor
Paylaş

Gazetemizi ziyaretinden önce Mecliste BDP’nin grup toplantısına katılan Canan’a yoğun ilgi oldu. Grup toplantısına katılanlar Canan’la selamlaştı, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Daha sonra CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile görüşen Canan, Ağbaba ile cezaevi koşulları üzerine sohbet etti. Son olarak İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel'i ziyaret eden Canan, verdikleri destekten ötürü Tüzel’e teşekkürlerini sundu. Tüzel de Canan'a, vereceği hukuk ve demokrasi mücadelesinde destek olmaya, yanında yer almaya devam edeceğini iletti.

Canan, Radikal Gazetesi ve Eşber Yağmurdereli’yi de ziyaret etti.

3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun Yargıtay içtihat kararlarının düzenlenmesini isteyen Canan, bu durumun bir genelgeyle de çözülebileceğini söyledi. 3713’ün bu haliyle onlarca kişinin kendisi gibi yıllarca cezaevinde tutulmalarına sebep olduğunu kaydeden Canan, Yargıtay içtihatlarının tutuklu ve hükümlüler için uygulanmadığını ifade etti. Canan, “Benim dışımda yüzlerce kişi var. Bundan sonra onlar için de hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Meclis ve basının bu süreçte önemli bir rol oynayacağını belirten Canan, ziyaretlerini ve destek arayışlarını sürdüreceğini bildirdi. Yargıtay içtihatlarıyla ilgili olarak öneriler sunduğunu da dile getiren Canan, avukatları aracılığıyla da bu konuya dikkat çekmek için çaba sarf edeceklerini söyledi. Canan, “Benim üzerimde yoğunlaşan bu olumlu havanın diğer insanlar için de olabileceğini düşünüyorum ve buna katkı sağlamak için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Terör örgütü değil suç örgütü öldürdü'

SONRAKİ HABER

Emet davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...