08 Mayıs 2011 07:27

Polisin hastanelik ettiği Ata'nın sakat kalma riski var

Batman’da YSK’nın bağımsız adayları veto kararını protesto etmek için binlerce yurttaşla birlikte basın açıklaması yapan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Batman Bağımsız Milletvekilli Adayı Ayla Akat Ata, kameralar önünde polisin hedef alarak attığı gaz bombası nedeniyle sakat kalma tehlikesi yaşıyor.Doktorlar Ata'

Polisin hastanelik ettiği Ata'nın sakat kalma riski var
Paylaş

Doktorlar Ata'nın yaralanan bacağında ‘doku ölümü’ başladığını ve ‘kangren riski’ olduğunu belirtirken Ata, “Bacağım kesilse bile halkın arasında olamaya devam edeceğim” dedi. Polis daha önce de BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır’a panzerden tazyikli su sıkmuş ve Bayındır’ın kalça kemiğini kırmıştı. Ayla Akat Ata’ya yönelik polis saldırısının BDP’li Sabahat Tuncel’in bir polise attığı tokadı günlerce yayınlayan ve linç kampanyası başlatan birçok gazete ve televizyondan ilgi görmemesi ve başta TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin olmak üzere hükümet yetkililerinden bu saldırıya ilişkin tek kelimeme edilmemesi de dikkat çekti.

Ayla Akat Ata polisin yakın mesafeden ve görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre ‘hedef gözeterek’ attığı gaz bombasının bacağına isabet etmesi sonucu yaralandı. Bacağında git gide büyüyen ve moraran yara nedeniyle Ata, geçtiğimiz günlerde hastaneye yatırıldı ve ameliyat edildi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Yanık Ünitesi’nde tedavisi devam eden Ata için doktorlar ‘Doku ölümü başladığını’ (Nekros) ve ‘Kangren olma riski bulunduğunu’ belirtiyor. Bacağında kimyasaldan kaynaklı yanık olduğunu ve bunun normal yanık gibi tedavi edilemeyeceğini belirten doktorlar, “Çok yakın mesafede ateş edilmiş. Dolayısıyla bıraktığı tahribatın etkileri daha sonra uzun süreli ortaya çıkabilecektir” diyor.

Tedavisi evde devam eden Ata, “Doktorlar bir olumsuzluk olmadığı takdirde destek alarak yürüyebileceğimi söyledi. En kısa zamanda halkımın arasında olacağım” dedi. Yaşanan saldırıyla ilgili görüntüleri TBMM Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na gönderdiklerini söyleyen Ata, sorumlular hakkında Batman Savcılığı’nda da suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. (BATMAN)

ÖNCEKİ HABER

Yalan söylüyorlar!

SONRAKİ HABER

Blok’un seçim bürolarına saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...