14 Mayıs 2013 11:12

Angelina Jolie’nin iki memesi de alındı

HOLLYWOOD Yıldızı Angelina Jolie, kansere yakalanma riskini azaltmak için iki memesini de aldırdığını açıkladı. New York Times gazetesi için kaleme aldığı yazıda neden mastektomi ameliyatı olduğunu anlattı. Jolie, şubatta başlayıp nisan sonunda tamamlanan süreci şöyle anlattı: “Doktorlar meme kanserine yakalanma riskimin yüzde 87,

Angelina Jolie’nin iki memesi de alındı
Paylaş

HOLLYWOOD Yıldızı Angelina Jolie, kansere yakalanma riskini azaltmak için iki memesini de aldırdığını açıkladı. New York Times gazetesi için kaleme aldığı yazıda neden mastektomi ameliyatı olduğunu anlattı. Jolie, şubatta başlayıp nisan sonunda tamamlanan süreci şöyle anlattı: “Doktorlar meme kanserine yakalanma riskimin yüzde 87, yumurtalık kanserine yakalanma riskimin de yüzde 50 olduğunu söylüyor. Riski azaltmak için proaktif olmaya karar verdim” dedi.
 37 yaşında altı çocuk annesi Jolie “Tıbbi Tercihim” başlıklı makalede, Annesinin yaklaşık 10 yıl boyunca kanserle savaştığını ve 56 yaşında öldüğünü belirtti. Çocuklarının da aynı hastalık yüzünden annesiz kalmasını istemediğini belirten Jolie, “Bozuk bir gen (BRCA1) taşıyorum ve bu genim meme kanseri yumurtalık kanseri olma ihtimalimi ciddi oranda artırıyor” dedi. Jolie, tüm kadınların risk taşıyıp taşımadıklarını öğrenmesi gerektiğini belirterek “Bunları yazmamın sebebi diğer kadınlar benim deneyimimden yararlanabilir. Bugün sadece bir kan testiyle riski öğrenebilirsiniz. Kendimi daha az kadın hissetmiyorum. Güçlü hissediyorum.” yazdı.
Jolie, bu süre içinde eşi Brad Pitt’ten büyük destek gördüğünü vurguladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hasta tutuklular için adli tıp engeli kalksın

SONRAKİ HABER

Doğal yaşam ortamları tehdit altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...