08 Mayıs 2011 07:22

Yalan söylüyorlar!

Arhavi Doğa Koruma Platformu, HES'lere karşı ilk eylemini yaparak, Anadolu'nun her köşesinde yapılması planlanan bütün HES'lerin bir an önce iptal edilmesini istedi.Geçtiğimiz günlerde Artvin'in Arhavi İlçesi'nde kurulan Arhavi Doğa Koruma Platformu (ADOKOP), ilk eylemini Arhavi'de kurulması planlanan HES'lere kar

Yalan söylüyorlar!
Paylaş

Geçtiğimiz günlerde Artvin'in Arhavi İlçesi'nde kurulan Arhavi Doğa Koruma Platformu (ADOKOP), ilk eylemini Arhavi'de kurulması planlanan HES'lere karşı yaptı. Plattform üyelerinin yanı sıra Hopa ve Fındıklı’dan gelen halk da eyleme katıldı.

Basın açıklamasını yapan Ali Şeşen uzun zamandır HES'lere karşı örgütlü duruşun sağlanması için çaba gösteren platformun önümüzdeki süreçte de ortak eylem kararı aldıklarını söyledi.

HES'lere karşı yerel halkın sürekli direniş içinde olduğu ve HES'lerin elektrik ihtiyacından yapıldığını söyleyenlerin yalan söylediğini belirten Şeşen, "Yalan söylüyorlar. Ülkenin elektrik ihtiyacı var, HES'leri bunun için yapıyoruz diyorlar. Ama biz biliyoruz ki amaç elektrik üretmek değil, suyun kullanım hakkını almaktır. Yalan söylüyorlar! HES'ler çevrecidir diyorlar. Ama biz Güneysu'da, Murgul'da, Şavşat'ta, Borçka'da gördük ki HES'ler doğayı katletmektedir. Hidroelektrik Santral (HES) projeleriyle, termik santrallerle, nükleer santrallerle, maden aramalarıyla, mera, kıyı ve orman kanunlarıyla insanca yaşam hakkımız elimizden alınıyor ve şimdi de bu belaları ülkemizin cennet köşesi Arhavi'nin başına sarmayı planlıyorlar. Arhavi'de, Karadeniz'de ve Anadolu'nun her köşesinde yapılması planlanan bütün HES'lere karşısıyız" dedi. (ARTVİN)

ÖNCEKİ HABER

Havai fişek fabrikaları yeniden açıldı

SONRAKİ HABER

Polisin hastanelik ettiği Ata'nın sakat kalma riski var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...