14 Mayıs 2013 09:48

Çok dilli kitap fuarı başladı

Diyarbakır 4. Kitap Fuarı başladı. Çok sayıda kişinin katıldığı açılış etkinliğinde ana dilde eğitimin önemine vurgu yapılırken, çatışmasızlık sürecinde gerçekleşen fuarın daha kalabalık ve verimli geçeceği vurgusu yapıldı. TÜYAP adına konuşan İlhan Eröz de yüz binin üzerinde katılım beklediklerini

Çok dilli kitap fuarı başladı
Paylaş

ANA DİLDE EĞİTİMİ DESTEKLİYORUZ

TÜYAP Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu Diyarbakır fuarının farklı bir anlamı olduğunu söyleyerek, “Eskiden Diyarbakır’a gelince tedirgin olurduk. Sürekli savaş uçakları gürültüleri vardı. Fakat bu olumsuzluklar bizi yıldırmadı ve gelmeye devam ettik” dedi. Bu yıl daha farklı bir ortamda fuarı düzenlediklerini dile getiren Kavukçuoğlu, çatışmasızlığın Diyarbakır’ın önünü açacağını ifade etti. Kürtlerin ana dilde eğitim görmelerini savunduğunu aktaran Kavukçuoğlu, “Ana dili kimsenin engellemeye hakkı yok” dedi.

BÖLGENİN MERKEZİ

Türkiye Yayıncılar Birliği adına konuşan Fahri Aral ise fuar afişlerinde yer alan W, Q gibi harfleri göstererek, “Ana dilde eğitim için atılan adımlar bizi çok duygulandırıyor” dedi. Diyarbakır’ın bölgede yayıncılığın merkezi olduğunu söyleyen Aral, ana dille birlikte yayıncılığın da zenginleşeceğini ve kitap fuarının buna hizmet ettiğini belirtti. TÜYAP’a da çağrıda bulunan Aral, bundan sonraki fuarlarda önemli Kürt yazarların anılmasını istedi.

130 yayınevinin katıldığı fuarda 50 kültür sanat etkinliği düzenlenecek. Aralarında Can Dündar, Ahmet Say, Celile Celil ve Ragıp Zarokulu’nun da bulunduğu 300 yazar ise okurlarla buluşacak. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kars’ta sinema gösterimleri

SONRAKİ HABER

Reyhanlı katliamı her yerde protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...