14 Mayıs 2013 08:47

Suriye'den 'şeffaf ve ortak soruşturma' önerisi

Suriye hükümeti Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen ve sivil insanları hedef alan bombalı eylemleri kınayarak bu gibi olayların "terör olgusunun bölgede yayılmasının direk sonucu" olduğunu, Türkiye ve Suriye halkları arasındaki ilişkilerin sabote edilmek istendiğini belirtti. Suriye'den ortak, şeffaf ve dürüst soru

Suriye'den 'şeffaf ve ortak soruşturma' önerisi
Paylaş

Suriye-Türkiye sınırındaki bölgelerde yaşanan tüm olayların sorumluluğunun Türkiye hükümetine düştüğünün vurgulandığı açıklamada "Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin iki ülke arasındaki sınırları teröristlerin geçit ve ikamet merkezlerine dönüştürdüğüne" dikkat çekildi.

Açıklamada, "Erdoğan hükümetinin Suriye'de masum insanları vahşice katleden, altyapı ve hizmet kurumlarının yanında ulusal ekonomiyi sabote eden teröristlere her türlü desteği sağladığı, sistematik saldırılarda bulunmaları için Türkiye topraklarını geçit ve ikamet için kullanmalarına izin verdiği" belirtildi.

Enformasyon Bakanı Omran el-Zoubi ise Türkiye'deki Erdoğan hükümetinin, Reyhanlı patlamalarını politik olarak kullandığını ifade ederek iki ülkedeki uzman kurumlarca Reyhanlı patlamalarına ilişkin şeffaf ve dürüst ortak soruşturmaların yapılmasına açık olduklarını ifade etti. Zoubi,  "Suriye ve Türkiye halklarına net bir şekilde açıklanacak gerçeğe ulaşmada Suriye'nin hiçbir sakıncası olmadığını" söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Hükümetin Suriye politikası değişmeli

SONRAKİ HABER

AA’ya ve TRT’ye Reyhanlı ayrıcalığı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...