14 Mayıs 2013 06:08

Toplumsal Bellek Platformu Roboski’ye gidiyor

TOPLUMSAL Bellek Platformu, yarın 34 köylünün TSK’ya ait savaş uçaklarıyla bombalanarak katledildiği Roboskî’ye gidiyor.Yakınlarını siyasi cinayetlerde kaybeden ailelerin oluşturduğu Toplumsal Bellek Platformu üyeleri 16 Mayıs’ta Roboski’ye giderek, her hafta yapılan ‘Adalet Nöbeti’ne katılacak Platform tar

Toplumsal Bellek Platformu Roboski’ye gidiyor
Paylaş

TOPLUMSAL Bellek Platformu, yarın 34 köylünün TSK’ya ait savaş uçaklarıyla bombalanarak katledildiği Roboskî’ye gidiyor.
Yakınlarını siyasi cinayetlerde kaybeden ailelerin oluşturduğu Toplumsal Bellek Platformu üyeleri 16 Mayıs’ta Roboski’ye giderek, her hafta yapılan ‘Adalet Nöbeti’ne katılacak Platform tarafından yapılan açıklamada “Roboskîye sorgulamaya gidiyoruz. Kendi yurttaşını bombalama emrini veren seçilmişleri, bu emri uygulayanları, soruşturmayı adilce yürütmeyenleri, katliamı unutanları sorgulamak için gidiyoruz. Roboskî Aileleri 70 haftadır katliamın aydınlatılması ve sorumluların yargılanması için insanlığı göreve çağırıyor. Biz de 71. haftada Roboskî’de olacağız” denildi. Platform yeleri Roboskî’den sonra da Reyhanlı’ya gideceklerini belirttiler. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Genç kadın üzerine benzin dökülüp yakıldı

SONRAKİ HABER

Dış politikayı savundu, 'misliyle ödeteceğiz' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...