13 Mayıs 2013 12:06

Hava-İş THY’de greve hazır

TOPLUSÖZLEŞME görüşmelerinde anlaşmazlık nedeniyle THY çalışanları yarın greve çıkıyor.Bu süreçte THY yönetiminin asıl amacının toplusözleşmeyi ve sendikayı ortadan kaldırmak olduğunun açıkça ortaya çıktığını belirten Hava-İş Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, talepleri

Hava-İş THY’de greve hazır
Paylaş

Bu süreçte THY yönetiminin asıl amacının toplusözleşmeyi ve sendikayı ortadan kaldırmak olduğunun açıkça ortaya çıktığını belirten Hava-İş Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, taleplerinin sadece ücretlerle ilgili olmadığını açıkladı.
Grev hazırlıkları ile ilgili yapılan açıklamada, “Sağlığımız, sosyal hayatımız, iş huzurumuz, iş güvencemiz ve çalışma koşullarımızı kazanılmış hakları ile güvence altına almak istiyoruz. 305 içinse yargı kararları uygulansın istiyoruz” denildi. Açıklamada, Toplu İş Sözleşmeleri hükümleri ihlal edilen THY çalışanlarının sağduyu ile yasalar ve hukuk çerçevesinde demokratik hukuk devletinin, Anayasa ve yasaların güvencesinde temel bir hak olan grev hakkını kullanacağı, işverenin grevi kaçınılmaz kıldığı vurgulandı.

GREVİ KIRMAYIN

Siyası İktidarı, İdari Makamları, Kolluk Güçlerini, Yargıyı, Çalışma Bakanlığı Görevli Makamını ve Sivil Havacılık Otoritesi SHGM’yi göreve çağıran Hava-İş Yönetim Kurulu, grevde taraflar arasında birinin menfaatine yönelik uygulamalara kesinlikle izin verilmemesi gerektiğini belirtti.
Grev kırıcılığı yapılması durumda olacakların sorumlusunun ilk planda THY yönetimi ile birlikte hükümetin de olacağının belirtildiği açıklamada, grev hazırlıklarının tümüyle tamamlandığı duyuruldu. Uygulama esaslarının açıkça ifade edildiğini belirten Hava-İş Yönetim Kurulu, “Bu esaslar çerçevesinde grevimiz, Sayın Hamdi Topçu’nun yaptığı açıklamadaki tutum sürdüğü müddetçe kesin uygulanacaktır” denildi.
Öte yandan THY yöneticileri arasında yaşanan sıkıntı da su yüzüne çıktı. Grev öncesi Genel Müdür Temel Kotil’in yıllık izne gönderildiği öğrenildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Altın rant

SONRAKİ HABER

Gesi bağlarında taş ocağı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...