13 Mayıs 2013 11:44

Randevulu sistemde sıra bozuldu

SAĞLIK Bakanlığı, reklamlarında “Siz hastanede beklemeyin, hastane sizi beklesin” diyor, ancak hastanelerde bekleyen bekleyene...Sağlık Bakanlığı 2009’da ALO 182 randevu hattını kurdu. Ancak uzun kuyruk çilesi bitmedi. Adana’nın Yüreğir ilçesinde bulunan TOKİ Numune ve Araştırma Hastanesine muayene olmaya gelen yurttaşlar, her g&uu

Randevulu sistemde sıra bozuldu
Paylaş

SAĞLIK Bakanlığı, reklamlarında “Siz hastanede beklemeyin, hastane sizi beklesin” diyor, ancak hastanelerde bekleyen bekleyene...
Sağlık Bakanlığı 2009’da ALO 182 randevu hattını kurdu. Ancak uzun kuyruk çilesi bitmedi. Adana’nın Yüreğir ilçesinde bulunan TOKİ Numune ve Araştırma Hastanesine muayene olmaya gelen yurttaşlar, her gün yüzlerce kişiyi bulan kuyruklarda beklemek zorunda kalıyor.
Türk Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Arif Dağlı durumu, “Ne çalışan mutlu, ne vatandaş. İleri tarihlerde verilen randevu süresinde kişinin hastalığı artarsa ne olacak? Buna nasıl çözüm bulacaklar?​”  sözleriyle eleştirdi.
SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, “Aşırı yığılma nedeni ile muayene süresi 3 dakikaya kadar düştü. 3 dakikada bir doktor nasıl muayene yapsın?​” diye sorarken, Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten de, tüm hastaların randevulu olarak kabul edilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Şu an devlet hastanelerinde hem randevulu hem gelen hastaya bakma söz konusu. Bu kez de çok fazla hasta birikmesi oluyor. Her 10 dakikaya bir randevu verilmeli” dedi. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Patlama, Türkiye’nin tutmayan hesabının sonucu

SONRAKİ HABER

Eczacıya bayram yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...