13 Mayıs 2013 11:42

Patlama, Türkiye’nin tutmayan hesabının sonucu

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen ve 49 kişinin yaşamını yitirdiği patlamayı gazeteci Mete Çubukçu DİHA’ya değerlendirdi. Patlamanın Suriye’de süren iç savaşın bölge ülkelerine yansıması olarak değerlendiren Çubukçu, Türkiye’nin Suriye politikası için “Doğru strateji ama

Patlama, Türkiye’nin tutmayan hesabının sonucu
Paylaş

Çubukçu, “Türkiye’nin doğru strateji ama yanlış taktiğinin sonucudur bu patlama. Türkiye’ye sığınan insanlara Türkiye’ye elbette sırtını dönemezdi, ama doğrudan yaşananlara Türkiye taraf oldu. Taraf olduğunda da bu tür eylemlerin olması kaçınılmaz bir durum” dedi. Suriye’deki Kürtler ve PYD ile ilgili Türkiye’nin yürüttüğü yanlış politikaları hatırlatan Çubukçu, “Türkiye’nin Kürt meselesinde yani PYD ile hesapları tutmadığı gibi bu sefer de hesapları tutmadı. Hesaplanmayan politikalar buraya getirdi” şeklinde konuştu.

Yaşanan patlamanın ardından Türkiye ile Suriye arasının önümüzdeki günlerde daha fazla kızışacağını sözlerine ekleyen Çubukçu, Türkiye’nin bundan sonraki politikalarının Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Amerika gezisi ve Cenevre Toplantısı’ndan sonra netleşeceğini belirtti. Son günlerde Suriye’ye yapılacak herhangi bir müdahalenin tartışmalarını üzerine bu patlamanın olduğuna dikkat çeken Çubukçu, “Birileri özellikle Türkiye’yi içeri çekmek istiyor. Bu tamamen provokatif bir eylemdir” değerlendirmesi yaptı. Reyhanlı’daki patlamaya ilişkin getirilen yayın yasağını da “gereksiz” olarak değerlendiren Çubukçu, sosyal medyanın gereken bütün bilgileri yaydığını söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Grev kararına karşı ‘seferberlik’ ilan ettiler

SONRAKİ HABER

Randevulu sistemde sıra bozuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...