13 Mayıs 2013 10:32

Kürt sorununu fabrikalarımızda tartışmalıyız

Kürt meselesi üzerinde bir şeyler yazmak istiyorum. Ben bu ülkede silahlar sussun, barışın türküsü söylensin istiyorum. Buradan gerek kendim, gerekse sendikam Türk Metal üzerinden de; hem fikirlerimi, hem de sendikamı hem de Genel Başkanım Pevrul Kavlak’ı eleştirmek istiyorum.Bahçeli’nin yaptığı mitinge neden öz

Kürt sorununu fabrikalarımızda tartışmalıyız
Paylaş
Bir Renault işçisi

Kürt meselesi üzerinde bir şeyler yazmak istiyorum. Ben bu ülkede silahlar sussun, barışın türküsü söylensin istiyorum. Buradan gerek kendim, gerekse sendikam Türk Metal üzerinden de; hem fikirlerimi, hem de sendikamı hem de Genel Başkanım Pevrul Kavlak’ı eleştirmek istiyorum.
Bahçeli’nin yaptığı mitinge neden özellikle Tofaş, Renault, Mako, Coşkunöz ve Ankara’dan gelen fabrika işçilerini alet ettiniz? Hani ideolojik bir sendika değildiniz.  
Orada bir ay önce “Vur de vuralım, öl de ölelim” diyorsunuz. Çoğunluğu Renault, Tofaş işçisi olan bu kitle, bir ay sonra bu sefer bizim mitingimizde aynı sloganı atıyor. Bizim ekmek kavgamızda bu sloganın işi ne? Kimi vuruyoruz? Kimin için ölüyoruz? Ben işçi ve emekçilerin mitinglerinde kan ve gözyaşıyla beslenen sloganlar duymak istemiyorum. Ben kardeşliğin ama samimiyetle oluşturulmuş bir kardeşliğin ve kalıcı barışın olmasını istiyorum. Silahların susmasını ve Türk, Kürt fark etmeden bütün anaların göz yaşlarının dinmesini istiyorum.
Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’a seslenmek istiyorum. Sizin de genel sekreteri olduğunuz sendikanın Genel Başkanı Mustafa Kumlu Akil İnsan oldu. Biz bu süreci destekliyoruz diyorsunuz, ama kendi mitinginizde buna köstek oluyorsunuz. Aslında zikriniz, fikriniz aynı ama politik durup çıkarlarınızı gözetiyorsunuz. Boşuna uğraşmayın, metal işçileri emeğine, alın terine sahip çıkıp, mücadele alanlarına döküldükçe Kürt kardeşinin hassasiyetini de daha iyi anlayacaktır.
Bizim etrafımızda Türk, Kürt, Laz, Çerkes bir sürü işçi, bu süreci kendi siyasi görüşleri doğrultusunda tartışıyorlar. Ama biz işçiler kırmadan, dökmeden, vurmadan, ölmeden ve öldürmeden tartışıyoruz.
Ben Kürt sorununu CHP, MHP, AKP ve BDP’nin tek başlarına çözebilecekleri bir mesele olarak görmüyorum. Mahallelerimizde, fabrikalarımızda, kahvehanelerimizde bu meseleyi tartışmalıyız.
Ben bir Renault işçisi olarak, aylardır iki taraftan hiçbir gencin ölüm haberini almamaktan dolayı çok mutluyum. Umarım daha ileri adımlar atılır ve Türkiye’deki tüm halkların barış içinde yaşayabileceği bir ortam kurulur.

ÖNCEKİ HABER

2 Mayıstan 30 Nisana

SONRAKİ HABER

Türkiye Yazıları’nda buluştular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...