13 Mayıs 2013 10:28

Ataşehir’de Enver Gökçe Sempozyumu

ATAŞEHİR Belediyesi ve Kar dergisi iş birliğiyle  ünlü Şair Enver Gökçe adına ilk kez bir sempozyum düzenleniyor. “Enver Gökçe Sempozyumu”, 15-16 Mayıs 2013 tarihleri arasında Ataşehir’de Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda gerçekleşecek.Sempozyumun ilk günü “Cumhuriyet Sonrası Türk

Ataşehir’de Enver Gökçe Sempozyumu
Paylaş

ATAŞEHİR Belediyesi ve Kar dergisi iş birliğiyle  ünlü Şair Enver Gökçe adına ilk kez bir sempozyum düzenleniyor. “Enver Gökçe Sempozyumu”, 15-16 Mayıs 2013 tarihleri arasında Ataşehir’de Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda gerçekleşecek.
Sempozyumun ilk günü “Cumhuriyet Sonrası Türk Şiirine Genel Bir Bakış” ve “Toplumcu-Devrimci 1940 Kuşağı Şiiri’nde Enver Gökçe Şiirinin Yeri ve Önemi” konuşulacak. İkinci gün “Sınıfsal Açıdan Enver Gökçe Şiirine Bakış” ve “ Enver Gökçe Şiirinin Öz ve Biçim Bütünlüğü İçinde İrdelenmesi” konusu tartışılacak.
Niyazi Yaşar’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek sempozyumda Leyla Şahin, Hayrettin Geçkin, Prof. Dr. Nedime Köşgeroğlu, Mehmet  Altun, Prof. Dr. M. Nejat Gacar, Aslı Durak, Seyyit Nezir, Aba Müslüm Çelik, Mehmet Gözen, Yılmaz Arslan, Leyla Şahin, Metin Cengiz, Hüseyin Haydar gibi alanlarında ustalaşmış isimler konuşacak. Metin Demirtaş, Ataol Behramoğlu, Nihat Behram, Gülsüm Cengiz, Ahmet Özer, Tuğrul Keskin, Adnan Özer, Prof. Dr. Yusuf Alper ve Yusuf Çotuksöken’in bildirilerinin okunacağı sempozyum iki gün sürecek. Oturumlar 10.30-16.00 arasında gerçekleşecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

29. Gençlik Günleri başladı

SONRAKİ HABER

Kocaeli 5. Kitap Fuarı başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...