13 Mayıs 2013 10:24

Diyarbakır’da çiftçiler günü

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB) bugün Diyarbakır’da düzenleyeceği etkinlikle kutlanacak. Etkinlik Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilecek.2010 yılında aralarında Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin de bulunduğu, 80 ülkeden 115 t

Diyarbakır’da çiftçiler günü
Paylaş

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB) bugün Diyarbakır’da düzenleyeceği etkinlikle kutlanacak. Etkinlik Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilecek.
2010 yılında aralarında Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin de bulunduğu, 80 ülkeden 115 tarımsal organizasyonun üye olduğu, dünyadaki 600 milyon çiftçiyi temsil eden Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu (IFAP) tarafından 1984 yılında Hindistan’da alınan karar doğrultusunda, IFAP’ın 1946 yılındaki kuruluş günü olan 14 Mayıs, her yıl “Dünya Çiftçiler Günü” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her yıl 14 Mayıs’ta, TZOB tarafından düzenlenen toplantılarla tarım sektörünün ekonomik ve sosyal açıdan önemi vurgulanıyor, çiftçilerin hatırlanması, tarımsal sorunların gündeme gelmesi sağlanıyor. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

5 bine yakın KEY ödemesi

SONRAKİ HABER

TÜPRAŞ’a Sapanca incelemesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...