13 Mayıs 2013 10:03

Olympiakos yine şampiyon

THY Euroleague’de zafer yine Yunanistan temsilcisi Olympiakos’un oldu.Olympiakos, ilk çeyrekte 17 sayı geriye düştüğü maçı Spanoulis ve Acie Law’un skorer oyunuyla 100-88 kazandı. Geçtiğimiz sezon İstanbul’un ev sahipliği yaptığı Final Four organizasyonunda CSKA Moskova’yı mucizevi bir şekilde geriden gelerek ma

Olympiakos yine şampiyon
Paylaş

THY Euroleague’de zafer yine Yunanistan temsilcisi Olympiakos’un oldu.

Olympiakos, ilk çeyrekte 17 sayı geriye düştüğü maçı Spanoulis ve Acie Law’un skorer oyunuyla 100-88 kazandı. Geçtiğimiz sezon İstanbul’un ev sahipliği yaptığı Final Four organizasyonunda CSKA Moskova’yı mucizevi bir şekilde geriden gelerek mağlup eden ve şampiyon olan Olympiakos, İspanyol ekibini de aynı şekilde yenerek üst üste ikinci kez THY Euroleague şampiyonluğuna ulaştı. Yunan ekibi toplamda ise üçüncü kez zafere ulaştı.

Olympiakos, 2005 yılında üst üste ikinci kez şampiyonluk sevinci yaşayan Maccabi Electra’nın ardından bu başarıyı tekrarlayan ikinci takım oldu.

Olympiakos'ta final four'un "En değerli oyuncu"su seçilen Spanoulis 22 sayı, 4 asist ve 2 ribauntla yıldızlaşırken, Acie Law 20 sayı, 5 ribaunt, 5 asistle, Kostas Sloukas da 11 sayıyla galibiyette büyük pay sahibi oldu. Real Madrid'de Rudy Fernandez'in 21 sayı, 3 ribaunt, 3 asisti ile Sergio Rodriguez'in 17 sayı, 4 asist ve 3 ribauntu galibiyet için yeterli olmadı.

EN DEĞERLİ OYUNCU SPANOULIS

Geçtiğimiz sezon İstanbul'da Olympiakos'un CSKA Moskova'yı mağlup ederek şampiyon olmasında başrol oynayan Spanoulis, bu sezon da Real Madrid karşısında sergilediği performansla final four'un en değerli oyuncusu seçildi.


CSKA MOSKOVA ÜÇÜNCÜ

THY Euroleague’de üçüncülük maçını CSKA Moskova, son bölümde Aaron Jackson’ın serbest atışlardan bulduğu sayılarla kazandı. Barcelona’yı 74-73 mağlup eden CSKA Moskova final four organizasyonunu üçüncülükle bitirdi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

GSW seriyi eşitledi

SONRAKİ HABER

Haber ajansında casusluk şoku

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...