13 Mayıs 2013 09:32

Zafer işaretine 4 yıl ceza

2012’de Diyarbakır’da Newroz kutlamalarına katıldıkları için KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Çetin Erdolu ve Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Mali Sekreteri Abdullah Karahan hakkında 4 yıl 7 ay ceza verildi. Cezaya gerekçe olarak ise sendikacıların, &lsquo

Zafer işaretine 4 yıl ceza
Paylaş

TRAJİKOMİK BİR DURUM

Cezaya itiraz eden KESK’liler, SES Diyarbakır Şubesi’nde Karahan ve Erdolu’nun da katıldığı bir basın açıklaması yaptı. Toplantıda konuşan KESK Basın Yayın Sekreteri Baki Çınar, verilen kararın adalete olan güvenlerini bir kez daha zedelediğini söyledi. Suçlara kanıt olarak sendikacıların zafer işareti ile selamlamalarının gösterilmesine tepki gösteren Çınar, “Dünyanın her yerinde her türden etkinlikte kullanılan bir işaretin yasa dışı örgüt üyeliğine kanıt olarak gösterilmesi tam anlamıyla trajikomik bir durumdur” dedi.

92 KESKLİ TUTUKLU

Bu karar ile AKP’nin ‘ileri demokrasisinin’ tam bir yalan olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Çınar, Hükümetin kendisi gibi düşünmeyenlere karşı otoritesini sürdürmeye devam ettiğini belirtti. Özellikle 2012 yılı başından bu yana KESK olarak birçok baskıya maruz kaldıklarına değinen Çınar, “Sendika mekanlarımız basılarak birçok arkadaşımız gözaltına alındı. Bugün itibariyle 92 KESK yöneticisi ve üyesi cezaevlerinde. Yüzlercesi hakkındaki davalar devam etmektedir. KESK’in sürdürdüğü insanca bir yaşam ve demokrasi mücadelesini her türden baskıya rağmen engelleyemeyen AKP hükümeti, arkadaşlarımızı yargı operasyonlarıyla sindirmeye ve KESK’in mücadelesini zafiyete uğratmaya çalışmaktadır” dedi. Çınar KESK’in yoluna devam edeceğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kalıcı bir barış her yerde hissedilmeli

SONRAKİ HABER

Amanoslar'da F-16 düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...