13 Mayıs 2013 09:26

Kalıcı bir barış her yerde hissedilmeli

Darbe mağduru askerler; hükümeti, nasıl bir barış ve çözüm öngördüğünü açıklamaya çağırdı.12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 darbeleri ile 28 Şubat sürecinde ordudan atılan askerlerin oluşturduğu Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği ADAM-DER ile Re’sen Emekliler Derneği RE-DER yöneticileri

Kalıcı bir barış her yerde hissedilmeli
Paylaş

Darbe mağduru askerler; hükümeti, nasıl bir barış ve çözüm öngördüğünü açıklamaya çağırdı.

12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 darbeleri ile 28 Şubat sürecinde ordudan atılan askerlerin oluşturduğu Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği ADAM-DER ile Re’sen Emekliler Derneği RE-DER yöneticilerinden oluşan Barış Askerleri Heyeti, barış ve çözüm sürecini gözlemlemek üzere Diyarbakır’da çeşitli kişi ve kuruluşları ziyaret etti. İki gün süren ziyaretin sonuçları, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

‘BARIŞ UMUDU GÖZLEMLEDİK’

Barış Askerleri Heyeti Sözcüsü ADAM-DER Kurucu Başkanı Emekli Üsteğmen Rahmi Yıldırım, PKK’nin sınır dışına çekilmeye başlamasıyla hızlanan süreci Türkiye’nin geleceği ve bölge barışı açısından çok önemli gördüklerini söyledi. Diyarbakır’da çok derin bir barış ve çözüm umudu gözlemlediklerini anlatan Yıldırım, devletin, iktidar partisinin ve PKK’nin barışı inşa etmeye mecbur bırakılması yolunda ortak bilinç geliştiğini belirtti. Eski askerler olarak kendilerinin de kalıcı barış ve çözüm istediklerini vurgulayan Yıldırım, “Ülke bütünlüğü içinde kalıcı barış ve çözüm, topyekün demokratikleşmeyle sağlanabilecektir. Sadece Kürt coğrafyasıyla sınırlı, ülkemizin her metre karesinde hissedilmeyen barış, çözüm kalıcı olamayacaktır” dedi.

SÜREÇ SABOTE EDİLMESİN

ADAM-DER Genel Başkanı Emekli Üsteğmen Tuna Atalay da sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi için anayasa değişikliği gerektirmeyen demokratikleşme adımlarının bir an önce atılmasını istediklerini söyledi. Atalay, “Farklılıkları koruyan; çoğulculuk, özgürlükçülük ve eşitlik ilkelerine dayanan; etnisite temelli olmayan bir yurttaşlık tanımı ile eşit yurttaşlık anlayışını güçlendiren adımlar artık daha fazla geciktirilmemelidir” dedi.

RE-DER Başkanı Re’sen Emekli Başçavuş Servet Kahramaner de, başta hükümet yetkilileri olmak üzere tüm tarafların süreci sabote edecek söylemlerden kaçınmaları gerektiği uyarısında bulundu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Reyhanlı'da ölü sayısı 50'ye yükseldi

SONRAKİ HABER

Zafer işaretine 4 yıl ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...