07 Mayıs 2011 11:01

Saybolt mücadele merkezi oldu

Grev başladığından bu yana ziyaretçileri hiç eksik olmayan, sadece Petrol-İş tarafından değil, mücadeleci tüm kesimler tarafından hiç yalnız bırakılmayan Saybolt işçilerini Cumartesi günü de Hava-İş başkanı Atilay Ayçin, gazetemiz yayın yönetmeni İhsan Çaralan ve EMEP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Varl

Saybolt mücadele merkezi oldu
Paylaş

Grev başladığından bu yana ziyaretçileri hiç eksik olmayan, sadece Petrol-İş tarafından değil, mücadeleci tüm kesimler tarafından hiç yalnız bırakılmayan Saybolt işçilerini Cumartesi günü de Hava-İş başkanı Atilay Ayçin, gazetemiz yayın yönetmeni İhsan Çaralan ve EMEP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı ziyaret etti.

6 Mayıs Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının anması için geldiği Aliağa’da grevdeki işçileri de ziyaret eden Çaralan, işçilere başarı dileklerini iletti.

Hava-İş Başkanı Atilay Ayçin işçileri ziyaretinde, havayolları işçilerinin deneyimlerden bahsederek işçilere içerden yıkılmama ve birlik içinde mücadele etmenin öneminden bahsetti.  
“İşçi eğer yenilmişse kendi içinde kırıldığı, bölündüğü içindir, onun için her şeyden önemli olan sizin kararlılığınız ve birliğinizdir” dedi.

Atilay Ayçin içinde bulundukları sendikal süreçle ilgili de bilgilendirerek sendikal bürokrasiye karşı mücadele gerektiğini, Türk-İ;ş’in mücadeleci bir kimliğe bürünmesi için verdikleri mücadeleleri de işçilere aktardı: “Devlete karşı bağımsız, mesafeli durması gereken bir Türk-İş’e ihtiyacımız var. Onun için başlangıçta 11 sendika olmak üzere ortak bir yürüyüş başlattık. İleriki günlerde bu sendikacıların sayısı artacak, bu güne kadar gördüğümüz ilgi ve alaka, aldığımız destek beklediğimizin üstünde.  Bu biraz da geç kalmış bir hareketti. Hepimiz güçlü olmak zorundayız bu doğru, Hava-İş güçlü olmak zorunda, Petrol-İş güçlü olmak zorunda ama hepimizin bağlı olduğu Türk-İş’in güçlü olması, kendi içerisinde tutarlı olması gerekmektedir. Aralıkta gerçekleşecek olan genel kurulda umuyorum işçi sınıfının ihtiyacı olan, mücadeleci bir Türk-İş ortaya çıkar.”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı ülkenin ve işçi sınıfının içinde bulunduğu durumdan bahsederek bu süreçte sendikal bürokrasiyle çarpışan, tabanda da işçilerin en geniş birliği için mücadele eden bir sendikal hareketin v arlığına vurgu yaptı. (Aliağa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halit Çelenk unutulmayacak

SONRAKİ HABER

YİMPAŞ’a da ‘one minute’ de!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...