12 Mayıs 2013 08:33

'Yasak halkın yansız bilgilenme hakkını zedeler'

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Reyhanlı'da yaşanan ve 46 kişinin ölümüne sebep olan patlama ile ilgili alınan "yayın yasağı"na ilişkin yazılı açıklama yaptı.Patlamanın "insanlık suçu" olarak nitelendirildiği ve yaşamını yitiren yurttaşların ailelerine başsağlığı dilendiği açıklamada, Reyhanlı

'Yasak halkın yansız bilgilenme hakkını zedeler'
Paylaş

Patlamanın "insanlık suçu" olarak nitelendirildiği ve yaşamını yitiren yurttaşların ailelerine başsağlığı dilendiği açıklamada, Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yaşanan olaya ilişkin getirilen yayın yasağının kaldırılması istendi. Yayın yasağının halkın doğru ve yansız bilgilenme hakkının zedeleyeceğinin belirtildiği açıklamada, yayın yasağının kaldırılması talep edilerek, "Olay yeri ve olay anı görüntüleriyle ilgili görüntülere sınır getirilse bile içerikle ilgili her türlü bilginin medyayla şeffaf bir biçimde paylaşılmasını istiyoruz. İçerikle ilgili yayın yasağının kaldırılmasını istiyoruz. Bölgede zor koşullar altında görev yapan gazetecilere devlet görevlilerinin kolaylık göstermelerini bekliyoruz" denildi.

‘BİLGİ KİRLİLİĞİ OLUR’

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Hatay Reyhanlı’da meydana gelen patlamaların ardından yayın yasağı kararı alınması üzerine açıklama yaptı. Yayın yasağı kararını eleştiren Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, “Sorumlu yayıncılık ilkesi zaten bu tip kan, vahşet görüntülerini yayınlamamayı gerektirir. Türk medyası bunun bilincindedir. Ancak yasakçı bir anlayışla halkın gerçekleri öğrenmesinin önüne geçilmesi daha vahim sonuçlar doğurur” dedi.

Öte yandan Yurt Gazetesi'nin haberine göre yayın yasağı sonrası bölgede çekim yapan 2 gazeteci gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'den 'Çözüme evet'

SONRAKİ HABER

İzmir’de NATO'ya öfke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...