07 Mayıs 2011 10:50

Denizler her yerde anıldı!

6 Mayıs 1972'de 12 Mart faşizmi tarafından idam edilen 'Üç fidan' Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Türkiye'nin dört bir yanında anıldı. On binlerin katıldığı anmalarda 5 Mayıs'ta hayatını kaybeden 'Denizler'in avukatı' Halit Çelenk de unutulmadı.ESKİŞEHİREskişehir’de Emek Genç

Denizler her yerde anıldı!
Paylaş

ESKİŞEHİR

Eskişehir’de Emek Gençliği, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı ölümlerinin 39. yılında andı. Hamamyolu Yapıkredi Bankası önünden Adalar Migros’a kadar yürüyen Emek Gençliği üyeleri, Denizleri mücadelelerinde yaşatacaklarını haykırdı. Emek Gençliği adına konuşan Hacer Mercan, Türkiye Gençliği olarak hala ayakta olduklarını vurgulayarak, “Ülkemizde hala Kürt Sorunu barışçıl bir temelde çözüme kavuşturulmamıştır. Düzen partileri, devlet hazinesinden milyonlarca lira destek alarak, yandaş medyası ve kolluk kuvvetlerinin desteğiyle seçime hazırlanırken, halkın ‘Emek, Barış, Özgürlük Bloku’ adaylarının önüne engeller konmak istenmiştir. Kürt halkının demokrasi, barış ve anayasal eşitlik özlemi için alanlara inen gençlerin üzerine kurşun sıkılmaktadır ” dedi.

MERSİN

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilişlerinin 39 yılında 68’liler derneği KESK ve siyasi partilerin katılımıyla Mersin’de anıldı. Anmaya Mersin Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku Mersin Adayı Ertuğrul Kürkçü de katıldı.

Sabah 68 ormanında toplanan kitle 3 Fidan anıtına fidan diktikten sonra Akdeniz Belediyesi önüne geldi. Burada bekleyenlerle birlikte Hastane Caddesi üzerinden Taşbina önüne yüründü. Denizlerin resimlerinin olduğu dövizlerle Taşbina önüne yürüyen kitle sık sık “Denizler yaşıyor halklar savaşıyor”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Yusuf, Hüseyin, Deniz sürüyor sürecek mücadelemiz” sloganları attı.

Taşbina önünde basın açıklamasını BES Şube Başkanı Yusuf Kaya okudu. Kaya, Denizlerin avukatı olan Halit Çelenk’i anarak sözlerine başladı. Kaya her 6 Mayıs’ın antifaşist, anti emperyalist mücadelede hayatını yitiren bütün devrimcileri anma gününe döndüğünü söyleyerek “Biz onların bize bıraktığı bayrağı daha ileriye taşımalı onların verdiği mücadeleyi daha ileri taşımalıyız” dedi.

Bu yılki anmaya gençlerin yoğun bir şekilde katdığı gözlenirken gençler attıkları sloganlarla Denizlerin mücadelesini ileriye taşıyacaklarını bir kez daha dile getirdi.

SAMSUN

Samsun’da Süleymaniye Geçiti’nde bir araya gelen siyasi parti ve kitle örgütü temsilcileri ve üyeleri Denizlerin idam edilişiyle ilgili ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya EMEP, Sosyalist parti, EDP, Türkiye Gerçeği, ESP,  78’liler Derneği ve Halk Evleri katıldı. Ortak açıklamayı 78 ‘liler Derneği YK üyesi Erdem Avcı  okudu. Avcı okuduğu açıklamada Denizlerin avukatı Halit Çelenk’i anarak “Devrimcilerin onurlu tutumlarını ve son sözlerini büyük bir cesaretle bizlere taşıdı. Halit Çelenk,  Denizlerin ve tüm devrimcilerin avukatı olarak mücadelemizde yaşayacak” dedi. Denizler’in bütün devrimci demokrat gençlerin örnek aldıkları bir gençlik önderi olduğunu vurgulayan Avcı “Denizler bize Marksizm –Leninizm ve işçi sınıfı mücadelesinden   bağımsız bir kurtuluşun olamayacağını öğretti. Onlardan öğrenmeye onları ve onların mücadelesini mücadelemizde yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

  KAYSERİ

Kayseri’de Emek Partisi, “Denizler geleneğimiz, işçi sınıfı geleceğimizdir” sloganıyla Denizleri anma etkinliği düzenledi. Mimar Sinan Parkı Açık Hava Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen etkinlik programına KESK’e bağlı sendikalardan üyeler, gençler, kadınlar, işçiler ve emekliler katıldı. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin inan’ın anıldığı etkinlikte, Denizlerin avukatı Halit Çelenk için de saygı duruşu gerçekleştirildi.

Yusuf Aslan ve Deniz Gezmiş’in de yaşam öyküleri ve son sözlerinin okunduğu sunumdan sonra, “Deniz koydum adını, Xece, Dewreso” ile, Serdar Keskin, Umut Kahraman ve Metin Kahraman sahne aldı. Anma programı Türkçe, Kürtçe sunulurken, Metin Kahraman, Serdar Keskin ve Umut Kahraman’ın Zazaca türküler söylemesi ile etkinlik 3 dilli hale geldi. Sık sık “yaşasın halkların kardeşliği, Bıji bratiya gelan, İş ekmek özgürlük, Faşizme ölüm halka hürriyet, İşçi sınıfı partisiyle güçlüdür” sloganlarının atıldığı etkinlik birlikte söylenen marşlar eşliğinde sona erdi.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 39. Yılında Adana’da yapılan bir yürüyüş ile anıldı. Yapılan anmada Denizlerin ölüm yıldönümlerinden bir gün önce hayatını kaybeden Halit Çelenk de unutulmadı.

Anmaya DİSK, KESK, TMMOB, 68’LİLER VAKFI, HALKEVLERİ, ÖDP, DHF, Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu (BDP-EMEP-EDP, Sosyalist Yeniden Kuruluş Parti Girişimi-DİP-Türkiye Gerçeği) üyeleri ve Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Bozlak katıldı. 5 Ocak Meydanında bir araya gelen kitle İnönü Parkı’na kadar yürüdü. Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte kitle adına basın açıklamasını okuyan Mert Özçelik, Denizlerin idama giderken en ufak bir tereddüt bile göstermediklerini ifade ederek, “Bu üç yiğit militan, Türkiye devrimine giden yolda işçi ve emekçilere büyük bir devrimci miras, onur ve mücadele geleneği bıraktılar” dedi. Egemenliğin, emperyalizmin eline teslim edildiği ülkede Deniz olmanın bağımsızlık ve yurtseverlik anlamına geldiğinin altını çizen Özçelik, gericiliğe, piyasacılığa karşı mücadelede ve halkların kardeşliğinde Denizlerin düşüncelerini bayrak edindiklerini söyledi. Özçelik, Halit Çelenk’in bir avukat olarak değil, bir dava arkadaşı, bir yol arkadaşı olarak onurlu tarihte yerini aldığını belirterek, “Saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Adana Emek Gençliği ve Emek Partisi Pazar günü saat 13.30’da Emperyalizme ve Faşizme karşı emek özgürlük ve demokrasi şöleni düzenleyerek, hem Denizleri anacak hem de  Nazi Faşizminin yenilgisinin yıldönümünü kutlayacak.

SİVAS

Sivas'ta Emek Geçliği  yaptığı basın açıklaması ve anma programı ile üç fidanı andı.Yapılan açıklamada, Denizlerin yaşamları boyunca ırkçılığa, şovenizme, darbecilere ve emperyalizme karşı mücadele ettiği vurgulanarak “Bu mücadele uğruna can veren Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve diğer devrimci yoldaşları asla unutmayacağız. Biz devrimci sosyalist gençler onlardan devraldığımız mücadele bayrağını zafere kadar taşıyacağız” denildi.

DİDİM

Didim’de Emek Partisi, Deniz Geçmiş ve arkadaşları, idam edilişlerinin 39.yıldönümünde bir basın açıklaması düzenledi. Eğitim Sen, BDP, ÖDP  ve Alevi Bektaşi Kültür Derneği’nin  de destek verdiği açıklamadı bildiriyi EMEP İlçe Yöneticisi Nusrettin Fenli  yaptı.  Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın 12 Mart karanlığında 3’e 3 şiarıyla asıldığını belirten Fenli “Onları,günümüzde kahraman yapan asılmaları değil mücadeleye olan inançları, emperyalizme ve faşizme karşı vermiş oldukları mücadeledir” dedi.

DENİZLİ

Denizli’de Emek Gençliği tarafından yapılan yürüyüş ve basın açıklaması ile “üç fidan” ve onların devrim ve sosyalizm mücadelesindeki yılmaz savunucuları Halit Çelenk anıldı. Emek Partisi binasından başlanan yürüyüş Belediye önünde sonlandırıldı. Denizli’de gençler Denizli Valiliği tarafından yasaklanan Deniz’lerin afişlerini ellerinde taşıyarak, suçu ve suçluyu övmek suçundan yasaklanan afişleri bir ömür boyu başuçlarından ayırmayacaklarını, Denizlerden Erdal’a işçi sınıfının yolunda olduklarını ilan etti.

Yürüyüş sırasında Denizli halkının da destek verdiği eylemde lise ve üniversiteli gençler kendi taleplerini de haykırdı. Belediye önünde açıklamayı gerçekleştiren Burak Yılmaz; Günün yas değil mücadele günü olduğunu vurgulayarak, Denizlerden edindikleri devrimci kararlılık, ataklık ve halka bağlılık ile üniversitelerde, liselerde, sanayi sitelerinde ve semtlerde mücadeleye devam edeceklerini bildirdi. Yılmaz bağımsız, demokratik bir Türkiye mücadelesinde işçi sınıfının yolundan ilerleyen Emek Gençliğinin Halit Çelenk’den öğrendikleri devrimci ahlak, sosyalizmin yılmaz savunuculuğuna devam edeceklerinin altını çizdi. Denizli Valiliğinin Deniz’lerin afişe getirdiği yasağı da kınadıklarını aktaran Yılmaz, “AKP bir kez daha ‘ileri demokrasi’ örneği sergiledi” dedi. Eyleme ÖDP, Hacı-Bektaşi Veli Derneği, Gençlik Muhalefeti, Öğrenci Kolektifleri ve Üniversiteli Dayanışma da katıldı.

BURHANİYE

Burhaniye’de Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan anmaya 150 dolayında liseli ve üniversiteli öğrenci, genç, işçi, kadın ve kamu emekçisi katıldı. Anmada basın açıklamasını Emek Gençliği adına Işık Özdil okudu. Anmaya Eğitim Sen, Emek Partisi, Emek Gençliği, BDP, TKP, ÖDP ve Alevi Kültür Derneği katıldı.

ÇORUM

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 39. yıl dönümünde Çorum Emek Gençliği tarafından anıldı.

Eyleme EMEP İl Başkanı Hikmet Aydın ve milletvekili adayı Ali Ekber Üşüdür, EDP İl Başkanı Şeref Karataş, KESK Dönüm Sözcüsü Muharrem Ağırman ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk de katıldı.

Anmada konuşan Çorum Emek Gençliği yöneticisi Ahmet Aslan, 6 Mayıs’ın sadece 68 kuşağından değil; özgürlük, bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm davasını yaşamıyla savunan ve bu uğurda katledilen her kuşaktan devrimcinin anıldığı gün olduğunu belirterek “Denizler, ölmeden önce özgürlük, bağımsızlık ve demokrasi mücadelesini sürdürme görevini biz gençlere bıraktığını söylemiştir. Gelin! Genç arkadaşlar, bu onurlu mücadeleye katılalım. Denizlerin, Mahirlerin, İbrahimlerin mirasını daha ileriye taşıyıp hayal ettiğimiz o güzel dünyayı kuralım” dedi.

 BURSA

68 kuşağı önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idamının 39. yılında Bursa’da da gençler ve emekçiler gerçekleştirdikleri eylemle, Deniz’lerin mücadele alanlarında yaşadıklarını vurguladı. Halit Çelenk’in de anıldığı eyleme Emek Gençliği ve Emek Partisi’nin çağrısıyla Mahfel Parkı önünde toplanan kitle sloganlarıyla ve alkışlarıyla Orhangazi Parkına yürüdü. KESK’e bağlı sendikaların yöneticilerinin de destek verdiği yürüyüş boyunca,‘İş Ekmek Özgürlük’ ‘Yusuf Hüseyin Deniz, Sürüyor SürecekMücadelemiz’ sloganları atıldı.  Kitleye halktan da alkışlarla destek geldi

Yürüyüşün ardından Emek Gençliği Merkez Yöneticisi Önen Ersin’in okuduğu basın açıklamasında, gençliğin mücadelesinin karşısında iktidara gelen bütün hükümetlerin baskı uyguladığını belirterek buna rağmen gençliğin Deniz’lerden miras aldıkları ‘’İş, bilim, özgürlük’’ mücadelesini sürdüreceklerini vurguladı. YGS’deki şifre rezaletine de değinen Ersin, hem bu sınavlara girenlerin, hem ailelerin hem de eğitim emekçilerinin artık bu eğitim sistemin top yekûn değişmesini talep ettiklerini söyledi.Son olarak Halit Çelenk’in 5 Mayıs günü vefat etmesine değinen Ersin, Çelenk’in çok sevdiği ülkesinin toprağına ve sonsuza dek yaşayacağı halkının kalbine yürüdüğünü belirtti.

Hatay Emek Gençliği Denizleri anmak için yurt genelinde yapılan Anti-Faşist Anti-Emperyalist Bağımsızlık Yürüyüşünü gerçekleştirdi. Çok sayıda gencin katıldığı eyleme sendika ve siyasi partilerden destek geldi.

Saray Caddesi boyunca sloganlarla yürüyen Hatay Emek Gençliği, Ulus Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan lise öğrencisi Salih Beyaz, Denizlerden devraldıkları mücadele bayrağını daha da yükseklere çıkarmak için çaba harcadıklarını söyledi. Her milliyetten Türkiye gençliğine seslenilen eylemde Türkçe, Arapça ve Kürtçe sloganlar atıldı. Hatay merkezinde yapılan eyleme Kumlu İlçesi ve Serinyol Beldesi’nden çok sayıda genç katıldı. Emek Gençliği üyeleri ayrıca, Samandağ İlçesi’nde de kitlesel bir anma gerçekleştirdi.

Hatay Emek Gençliğ üyeleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için yapılan yürüyüş dışında bir de piknik düzenliyor. Pazar günü Hatay merkeze bağlı Sinanlı Köyü’nde yapılacak olan pikniğe katılmak isteyenler, MKÜ Kampüs, Eğitim Kırtasiye ve Hayyam Kitaplı Kahve adreslerinde saat 10.00’da bir araya gelecekler. Pikniğin konuğu ise Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizlerin mücadele arkadaşı Nedim Köroğlu olacak.

BOLU

Katledişlerinin 39. Yılında Deniz Gezmiş ,Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Bolu Emek Gençliği tarafından anıldı. Bankalar Caddesi önünde yapılan anmada Özlem Müjde ve Mehmet Yolcu şiir okudu. Şiirin ardından bir dakikalık saygı duruşuna geçildi. Saygı duruşunda Deniz,Yusuf ve Hüseyin’in son sözleri okundu.Saygı duruşunun ardından basın açıklamasını Emek Partisi Bolu İl Başkanı Sedat Bayram okudu. Bayram Deniz,Yusuf ve Hüseyin’i 39 yıldır unutulmadıklarını belirterek mücadelelerini devam ettireceklerini söyledi.

AYDIN

Aydın’da Emek Partisi il binası önünde toplanan 150 kişilik kitle, sloganlar atarak basın açıklamasının yapılacağı Sevgi Yolu’na kadar yürüdü. Burada bir konuşma yapan Emek Partisi İl başkanı Abdurrahman Saran eyleme katılımdan dolayı kitleye deşekkür ederek günün anlamına değindi. Daha sonra Emek Gençliği adına konuşan Bahar Kenan gençlik olarak bayrağı devraldıklarını belirterek, “Denizleri mücadelelemizde yaşatacağız. Sistem hiçbir soruna çözüm üretemiyor, gerçek kurtuluş ve çözüm Denizlerin açtığı yoldan gelecek. Bugün yas günü değil, emeğin saflarında kendi kaderine sahip çıkma günüdür” diye konuştu.

KOCAELİ

Denizler, Kocaeli’nde yapılan basın açıklaması ve yürüyüşle anıldı. Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Kampüsü önünde toplanan kitle buradan sloganlarla İnsan Hakları Parkı’na yürüdü. Yürüyüş boyunca “yaşasın halkların kardeşliği", "Yusuf Hüseyin Deniz sürüyor sürecek mücadelemiz", "parasız bilimsel anadilde eğitim” sloganları atıldı. İnsan Hakları Parkında toplanan kitle adına basın açıklamasını Didem Çelik okudu. Dün 6. filonun Türkiye sularına dayanmasına müsaade edenlerin bugün gençleri Afganistan’a Irak’a Libya’ya NATO askeri olarak emperyalistlerin çıkarları için gönderdiğini belirterek, ”Kürt gençleri anadilde eğitim istedikleri için 21 yıl hapis cezasına çarptırılıyor. Deniz’in ölmeden önce söylediği ‘Yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşliği’ sözünün hâlâ ne kadar geçerli olduğunu görüyoruz” dedi. Yürüyüş ve basın açıklaması boyunca halkların kardeşçe yaşayacağı, sömürünün ve ezilenlerin olmadığı bir dünya için Deniz olmak gerektiği vurgusu yapıldı.

ANTALYA

Üç Kapılar önünde toplanan  Antalya Emek ve Demokrasi güçleri uzun bir konvoy halinde Attalos Heykelinin önüne kadar yürüdü. Sağanak yağmura rağmen yaklaşık 1000 kişinin katıldığı anmada Antalya Emek ve Demokrasi güçleri adına ilk konuşmayı 78'liler Derneği Sözcüsü Kadir Zeybek yaptı. Konuşmasına ‘yaşamda ve yargıda devrimci duruşun abidesi’ dediği Halit Çelenk’i anarak başlayan Zeybek, Denizlerin devrimci mirasının yarattığı heyecanla mücadeleyi daha ileri götürmek gerektiğini belirterek, “Gün bugündür, deniz olma günüdür” dedi.  Çağdaş Hukukçular Derneği Yöneticisi Münip Ermiş de Halit Çelenk’in ölümüne değinerek Çelenk’in mücadelesinin sadece hukuksal alanda değil hayatın her alanında bulunduğunu ve bunun da kendilerine örnek olduğunu belirtti.

Antalya antiemperyalist gençlik platformu adına bir diğer açıklamayı da Emek Gençliği Yöneticisi Berkay Akkuş yaptı. Artık Denizlerle beraber Halit Çelenk’in de anılacağına vurgu yapan Akkuş,  Denizlerin mücadelesinin bugün gençlik tarafından parasız bilimsel ve anadilde eğitim talebiyle sürdürüldüğünü belirtti. Bugün işçi, emekçi, kadın ve öğrencilerin daha çok birlik olmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Akkuş, “Sokağın ve meydanın ruhunu Denizler gibi kucaklayanlar kazanacak, biz kazanacağız” dedi.

Deniz, Yusuf ve Hüseyin katledilişlerinin 39.yılında ülkenin her yerinde olduğu gibi Gebze’de de Emek Gençliği tarafından anıldı. Yeni Çarşı girişinden Tarihi Çeşme’ye kadar yürüyen Emek Gençliği sık sık “Faşizme ölüm halka hürriyet” “Yusuf Hüseyin deniz sürüyor sürecek mücadelemiz” sloganları attı. Yaklaşık 200 gencin katıldığın yürüyüşün basın açıklamasını Emek Gençliği adına Mecnun Aksu okudu. Denizlerin idam edilmelerinden 39 yıl sonra bile anılmalarının en büyük sebebinin insanlığın en büyük özlemleri için mücadele etmiş ve bu uğurda canlarını vermiş olmaları olduğunu belirten Aksu. “Denizler işçiler, emekçiler, gençler sömürülmesin, ezilmesin diye Kürt ve Türk halkları eşit haklar içinde kardeşçe yaşasın diye emperyalizme ve kapitalizme karşı savaştılar ve bu yüzden idam edildiler.” dedi. Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Kenan Dede yaptığı kısa konuşmasında gençliğin bugünün denizlerini yaratması gerektiğini, Denizlerin mücadelesinin ve Türkiye 68 ruhunun işçi sınıfı partisine evirilerek daha da ilerlediğini ve devam ettiğini belirtti.

BALIKESİR

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Balıkesir’de yapılan etkinliklerle anıldı.

Balıkesir ve Burhaniye de yapılan basın açıklamaları sonrası ilk anma Balıkesir Emek Gençliği tarafından düzenlendi. Katılımın oldukça yoğun olduğu anmada Denizler ve kaybettiğimiz savunma avukatları Halint Çelenk için yapılan saygı duruşu sonrası üç fidanın mücadelelerinin anlatıldığı konuşmalar yapılarak şiirler okundu. Etkinlik okunan türkü ve devrimci marşların ardından izlenen belgesel film gösterimi ile sürdü.

Ayvalık’ta yapılan anma ise 500 civarında katılımla İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapıldı. Ayvalık Emek Gençliği tarafından düzenlenen  anma töreninde bir konuşma yapan Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av.Kamil Tekin Sürek Denizlerin mücadele anlayışının daha da ağırlaşarak günümüzde de sürüyor olmasına dikkat çekti. Balıkesir Bağımsız Milletvekili adayı Turan Cengiz’in de katıldığı anma söylenen türküler ve üç ç fidanın mücadelelerini anlatan belgesel film gösterimi ile devam etti.

Altınokluk beldesinde ise Emek Partisinin organizesi ile gerçekleşen basın açıklaması sonrası yoğun katılımla anma töreni düzenlendi.

LÜLEBURGAZ

Denizler, Lüleburgaz’da da anıldı. Emek Gençliği ve Emek Partisi’nin, Kongre Meydanı’nda düzenlediği açık hava etkinliği, coşkulu geçti. Kongre Meydanı’nda toplanan gençler önce, ülkesinin bağımsızlığı ve devrim mücadelesinde ölen, öldürülen tüm devrimciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Daha sonra sloganlar eşliğinde şiirler okundu. Denizlere ve öldürülen devrimcilere yakılan türküleri hep bir ağızdan söylendi, 68 gençlik mücadelesine dair basın açıklaması ve Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in son sözleri, okundu…

Etkinlik, meydanda oturan Lüleburgazlılar tarafından ilgiyle izlendi. Etkinliğe, lise ve dershane öğrencilerinin yanı sıra Emek Partisi üyeleri, Tüm Köy-Sen Lüleburgaz Şubesi Eğitim Sekreteri Taner Günerbüyük ve diğer gençlik örgütlerinden temsilciler de katıldı.

TARSUS

Denizler Tarsus'ta da anıldı. Dev Lis, Gençlik Muhalefeti, Eğitim Sen, EMEP, BDP, CHP, ÖDP ve PSAKD’nın gerçekleştirdiği anma Tarsus Yarenlik Alanı’nda gerçekleştirildi. Denizlerin Avukatı Halit Çelenk’in ölümü nedeniyle, onun vasiyeti olan Enternasyonal Marşı’nın  çalınmasıyla başlayan anmada , gençler Yarenlik Alanı’na “Gençlik gelecek gelecek sosyalizm”,”Mahir İbo Deniz sürüyor sürecek mücadelemiz” sloganlarıyla yürüdüler. Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku bağımsız adayı Ertuğrul Kürkçü’ye destek açıklamasının yapıldığı anmada basın açıklamasını Yunus Emre Ulus okudu.Ulus basın açıklamasında Deniz’in son sözlerini okuyarak Türk ve Kürt Halklarının kardeşliğine ve ortak mücadelesine vurgu yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de NATO üssüne yüründü

SONRAKİ HABER

Halit Çelenk unutulmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...