12 Mayıs 2013 08:36

Atalay: 9 gözaltı ve itiraflar var

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve  Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Reyhanlı’da meydana gelen saldırıya ilişkin Hatay Havaalanı'nda basın toplantısı düzenledi.Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılarla ilgili

Atalay: 9 gözaltı ve itiraflar var
Paylaş

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılarla ilgili, ''Şu ana kadar saldırıyla irtibatlı 9 kişi gözaltına alındı, itirafları da var'' iddiasında bulundu.  Atalay, gözaltına alınan 9 kişinin de Türk vatandaşı olduğunu belirtti.

Atalay, Reyhanlı'daki patlamalarda şu ana kadar 46 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, "Bu kişilerden 38'inin kimlik tespiti yapıldı ve bunların 35'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 3 Suriye vatandaşı" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ‘‘Gözaltına alınan 9 kişi de Türk vatandaşı. Hepsi bizim vatandaşımız. Gözaltındakilerin itirafları var. Halen gözaltına alınamayanlar var. İsimlendirme konusunda açıklama yapmıyoruz. Çok uzun sürmeyecek. Türkiye'nin yürüttüğü çözüm ve diğer süreçler konusunda önümüze sorun çıkarmaya çalışan insanların yaptığı bir eylem’’ diye konuştu.

"Burada yapılmak istenen provokatif şeyler sansasyon. Mültecilere karşı olumsuz düşünce geliştirme çabası. Bunlara vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor" şeklinde konuşan Atalay "Bir kısmımız Ankara’ya dönecek Başbakanımızla değerlendirmelerde bulunacağız" dedi.

Beşir Atalay'ın ardından Adalet Bakanı Sadullah Ergin sözü aldı. Ergin,  "Bu alçak tertibi hazırlayanların bir maksadı vardı. O maksat da Hatay’daki huzuru sabote etmek. Misafirlerimizle halkımızı karşı karşıya getirerek huzuru bozmak. Yapmamız gereken bombayı patlatanların amacına hizmet etmemek için ferasetle davranmak" dedi.

GÜLER: OLAYIN PLANLAYICISI GÖZALTINDA

İçişleri Bakanı Muammer Güler ise “Yaptığımız ilk tespitlerde olayın Suriye’deki rejim yanlısı örgütlerle özellikle el Muhaberatla yakın irtibat içinde olan örgüt tarafından gerçekleştirilmiştir. Çalışmalarımız sonucu 9 kişi gözaltına alınmıştır, içlerinden biri olayın planlayıcısı. Olayın muhalifler ve sığınmacılarla bir ilgisi yoktur. Saldırının amacı bölgeyi tahrik etmek. Patlamanın etkisiyle 735 işyeri, 121 konut ve 62 araçta hasar meydana gelmiştir. İnsani kayıpların giderilmesi mümkün değildir ancak hasarların giderilmesi için tespit yaptığımızı belirtmek isterim. Bu tespitler sonrasında zararlar karşılanacaktır. Bu olaylara karışan araçlardan birinin plakası tespit edilmiştir. Oynanmak istenen oyunun vatandaşlarımız farkına varsın" şeklinde konuştu.

YARALILARDAN 55'İ HASTANEDE TEDAVİ GÖRÜYOR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise “Yaralılardan 55'i hastanede tedavi görüyor. Yedisi Suriye uyruklu. Ağır yaralı diyebileceğimiz hastanelerimizde 24 vaka var. Hayati düzeyde 2 vaka var" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dünya basını: Suriye'deki savaş Türkiye'ye sıçradı

SONRAKİ HABER

Reyhanlı'da 2 gazeteci gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...