07 Mayıs 2011 10:35

İzmir’de NATO üssüne yüründü

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan,  idam edilişlerinin 39. yılında Buca NATO üssüne gerçekleştirilen yürüyüşle anıldı.Anmada, emperyalist NATO’nun Türkiye’deki üslerinin kapatılması istendi. Emek Gençliğinin öncülüğündeki anmaya Yurtsever Gençlik, SGDH ve Dev-Genç&r

İzmir’de NATO üssüne yüründü
Paylaş

Anmada, emperyalist NATO’nun Türkiye’deki üslerinin kapatılması istendi. Emek Gençliğinin öncülüğündeki anmaya Yurtsever Gençlik, SGDH ve Dev-Genç’in aralarında bulunduğu çok sayıda gençlik örgütü katıldı. Şirinyer Menderes Caddesi Üzerinde bulunan NATO üssüne “Katil NATO İzmir’den defol”, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6.filoyu unutmayın” sloganları atılarak yüründü.

Yürüyüşte 5 Mayıs’ta yaşamını yitiren Denizlerin avukatı Halit Çelenk’in de fotoğrafı taşındı. Açıklamayı okuyan DEÜ öğrencisi Özge Tok, 39 yıl geçmesine rağmen Denizlerin, halkın yüreğindeki yerini koruduğunu dile getirdi. Denizlere duyulan sevginin dalga dalga büyüdüğünü ifade eden Tok, “Fabrikalarda, üniversitelerde, liselerde, evlerde, emekçi mahallerinde, köylerde onlar hiç unutulmadı. Analar çocuklarını Deniz olarak sevdi” dedi.

ALİAĞA’DA ANMA

Aliağa’da da Tüpraş Kültür Merkezindeki 6 Mayıs etkinliğinde Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Çaralan, 6 Mayıs’a kadar gelinen süreci anlattı. Amerika’nın ve NATO’nun politikalarından, Gladyo örgütlenmelerinden, yeşil kuşaktan bahseden Çaralan, “Bütün bunlar sosyalizme karşı mücadele eden kesimleri bastırmak, Amerikan hegemonyasını güçlendirmek için yapılıyordu. Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de Amerikan karşıtlığı, bağımsızlık talebinin simgesiydi. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan da bu yüzden asıldı” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bölge illerinde halkların kardeşliği vurgusu

SONRAKİ HABER

Denizler her yerde anıldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...