11 Mayıs 2013 14:38

Kuşdili Çayırı’na AVM yapılmasın

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın AVM yapmak istediği Kuşdili Çayırı’na AVM yapılma kararı bugün yapılan yürüyüşle protesto edildi.Kuşdili Çevre Bileşenleri Platformu’nun düzenlediği protesto yürüyüşüne Kadıköy Belediyesi Gönüll

Kuşdili Çayırı’na AVM yapılmasın
Paylaş

Kuşdili Çevre Bileşenleri Platformu’nun düzenlediği protesto yürüyüşüne Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri, Kadıköy Tarihi Çarşı Derneği, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Toplumcu Mimar Mühendisler Meclisi, Onuncu Köy Derneği, Fenerbahçeliler Derneği ve Kadıköy Çarşı esnafı ile siyasi partiler katıldı.

İskele Meydanında toplanan kitle Kadıköy Çarşısı, Bahariye Caddesi ve Boğa Meydanı’ndan Kuşdili Çayırına yürüdü. Burada basın açıklamasını okuyan Kuşdili Çayırı Çevre Gönüllüsü Gülsün Gökalp otopark olarak işgal altında tutulan Kuşdili Çayırı’nın SİT alanı olarak kayıtlı olduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediyesi tarafından buraya neden bir AVM yapılmak isteniyor? Bir afet durumunda sığınacak boş bir alana muhtaç olduğumuz gün gibi ortadayken doğal SİT alanına AVM yapılmak istenmesi neden? Nedeni açık ve net. Karşı karşıya olduğumuz sorun, halka ait ne varsa yağmalamak isteyen sermayenin açık saldırısıdır. Biz Kadıköylüler, gerçek yeşil alanlar yaratıp çevremizi ve yaşam kültürümüze sahip çıkacağız” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
 
 

ÖNCEKİ HABER

Hava-İş THY patronunu son kez uyardı

SONRAKİ HABER

Beşiktaş taraftarına polis müdahalesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...