07 Mayıs 2011 09:44

‘Bu bir tezgahtır’

Dersim’de 7 HPG’linin yaşamını yitirdiği operasyonu protesto etmek için Yüksekova ilçesinde yapılan gösteriler sırasında bir kişinin ölmesinin ardından BDP Eş Genel Başkanı Hamit Geylani ve Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Hakkari 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş ilçede incelemelerde bu

‘Bu bir tezgahtır’
Paylaş

Dersim’de 7 HPG’linin yaşamını yitirdiği operasyonu protesto etmek için Yüksekova ilçesinde yapılan gösteriler sırasında bir kişinin ölmesinin ardından BDP Eş Genel Başkanı Hamit Geylani ve Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Hakkari 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş ilçede incelemelerde bulundu. Demirtaş, “Bu ölüm olayı ile halkımızın, tabanımızın, partimizin bir alakası yoktur. Bu bir tezgahtır” dedi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde iki gün süren olaylarında arından, incelemelerde bulunmak için ilçeye giden BDP Eş Genel Başkanı Hamit Geylani, Blokun Hakkari 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş, ilçe girişinde aralarında Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Blokun Hakkari 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Adil Kurt, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, ve BDP’li belediye başkanlarının içinde olduğu kalabalık bir konvoy tarafından karşılandı. BDP İlçe binasına geçen Demirtaş ve Gaylani olaylar hakkında bilgi aldı.

ÖRGÜTLÜLÜK PROVAKASYONLARI BOŞA ÇIKARDI

Demirtaş ve Geylani ardından ilçe merkezinde 10 bin kişiye hitap etti. Hamit Geylani, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AKP Hükümeti’nin söylem ve demeçleri ile Kürtleri ve BDP’yi hedef gösterdiğini söyledi. Sellahattin Demirtaş, çıkan olaylarda yaşamını yitiren Muztazaf-Der Yüksekova Şubesi Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna için başsağlığı diledi. Defalarca Yüksekova’da provokasyon denemeleri yapıldığını dile getiren Demirtaş, ilçe halkının duyarlılığı ve örgütlülüğüyle bu provokasyonların önüne geçildiğini belirtti.

Yaşanan ölüm olayın BDP ve BDP kitlesiyle ilişkilendirilmeye çalışıldığını ifade eden Demirtaş, “Bu ölüm olayı ile halkımızın, tabanımızın, partimizin bir alakası yoktur. Bu bir tezgahtır. Gever halkı ancak barış ve özgürlüğü için alanlardadır” dedi. Yüksekova’da güvenlik sorunu olduğu yönündeki açıklamalara ilişkinde Demirtaş, “Gever halkının üzerine, gaz bombalarıyla, coplarla geleceksin, demokratik eylemlerine panzerlerle saldıracaksın ve diyeceksin güvenlik sorunu var. Çekin polisinizi, çekin gazınızı, panzerinizi bakın sorun kalıyor mu?​” diyerek, Yüksekova üzerinde oynanan oyunlardan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da Leyla Zana izdihamı

SONRAKİ HABER

Kürkçü: Başbakan kendini halife sanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...