11 Mayıs 2013 11:33

HES işçileri intihar etmek istedi!

Artvin’in Murgul ilçesi HES İnşaatında çalışan işçiler ücretlerini alamadıkları için işi bırakma eylemi ve intihar girişiminde bulundu. İşçilerden 10’u inşa halinde olan su kuyusunun üzerine çıkarak intihar etmek istedi.Artvin’in Murgul ilçesi Erenler köyünde HES inşaatında çalı

HES işçileri intihar  etmek istedi!
Paylaş

Artvin’in Murgul ilçesi Erenler köyünde HES inşaatında çalışan işçiler maaşlarını alamadıkları için iş bırakma eylemi ve intihar girişiminde bulundular. Çalıştıkları HES inşaatında 45 gündür maaşlarını alamadıklarını ve zor şartlar altında çalıştıklarını ifade eden işçilerden  10’u, inşa halinde olan su kuyusunun üzerine çıkarak intihar etmek istedi. Jandarma tarafından ikna edilen 10 işçi daha sonra kuyunun ağzından aşağıya indi.

Basın mensuplarına sıkıntılarını dile getiren işçiler, sağlıksız ortamda ve güç koşullarda para kazanmaya çalıştıklarını üstüne üstlük bir de ücretlerini alamayınca canlarından bizdiklerini dile getirdiler.

3 AY ÜCRET VERMEDİ TAZMİNATSIZ ATTI

Başka bir taşeron mağduriyeti haberi de Erzincan’dan geldi. Yol mıcırı kırma işi yapan Öz-Hira firmasında üç aydır ücret alamamalarına itiraz eden 3.5 yıllık işçi, biriken ücretleri ve tazminatı verilmeden işten atıldı.

Alacağı ve hakları ödenmeden işten atılan, Kırma Makinesi Operatörü, Fikret Göral, 10 Mart 2010 tarihinden bu yana kesintisiz bir şekilde Öz Hira firmasında çalışıyor. Çalıştığı 3.5 yıllık süre zarfında nerede yol çalışması var adeta orada almış soluğu. Balıkesir Altınova, Ankara Elmadağ ve son olarak Erzincan.

Öz Hira tüm bu illerdeki işlerde taşeron firma. Asvalt mıcırı kırma ihalesini alan asıl firma Özdemir AŞ.

Sabah 07.00 akşam 19.00 saatleri arasında her hangi bir mesai ücreti almadan her hangi bir şekilde haftalık izin kullanmadan kesintisiz çalıştıklarını dile getiren Fikret Göral uğradığı haksızlığı Özdemir AŞ yetkililerine de bildirmiş.

Konuya ilişkin görüştüğümüz Özdemir Aş Teknik Genel Müdürü Hakkın Ünal taşorunluklarını yapan Öz-Hira’daki işçilerin durumuyla yakından ilgilendiklerini dile getirdi.

Öz Hira’nın daha önceki işlerde kendilerinin taşeronu olduğunu fakat Erzincan’daki işte sadece iş makinelerinin kullanıldığını iddia eden Ünal, işçinin kendi dönemlerine ait her hangi bir mağduriyeti olması halinde kendilerinin karşılayacağını söyledi.

BELGELEYEMEDİ

Bunun üzerine cep telefonundan ulaştığımız Öz Hira ortaklarından Kemal Çebi, Erzincan’daki işi de Özdemir AŞ adına yaptıklarını itiraf etti. Atılan işçinin de tüm haklarını ödediklerini ileri sürdü.

Ödeme yaptığına dair belgeleri tarafımıza ulaştırmasını istediğimizde ise telofonu kapatan Kemal Çebi sonraki ısrarlı aramalarımızda telefonunu açmadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Anne de olabiliyoruz öğretmen ve avukat da

SONRAKİ HABER

200 bin işçinin pazarlığı başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...