11 Mayıs 2013 11:17

Bakandan 3.5 ay sonra gelen kabul

MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, göreve geldiği hafta görüşme talebinde bulunan Eğitim Sen’in görüşme talebine yaklaşık 3.5 ay sonra yanıt verdi. Eğitim Sen Yöneticileri, Bakan Avcı’ya 22 sayfalık rapor verdi.Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Genel Sekreter Mehmet Bozgeyik ve Genel Basın Yayın Sekreteri Tuğrul Culfa&r

Bakandan 3.5 ay sonra gelen kabul
Paylaş

MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, göreve geldiği hafta görüşme talebinde bulunan Eğitim Sen’in görüşme talebine yaklaşık 3.5 ay sonra yanıt verdi. Eğitim Sen Yöneticileri, Bakan Avcı’ya 22 sayfalık rapor verdi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Genel Sekreter Mehmet Bozgeyik ve Genel Basın Yayın Sekreteri Tuğrul Culfa’yı makamında kabul eden Bakan Avcı, görüşme talebinin kendisine iletilmediğini, bu nedenle görüşme talebine henüz yanıt verebildiğini savundu. Eğitim Sen yöneticileri, görüşmede Bakan Avcı’ya öğretmenlerin toplumsal statü, ekonomik, sosyal ve özlük hakları konusunda oldukça geri durumda olduğunu iletti. Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını yitirdiğini belirten sendikacılar, mesleğin çağcıl ve bilimsel bir anlayış ile yeniden yapılanmasının zorunlu olduğunu dile getirdi.

Sendikacılar 4+4+4 sisteminin eğitimde sürekliliği sekteye uğrattığını rakamlarla ortaya koyarken, norm kadro sorununa da vurgu yaptılar. Sendikacılar, öğretmenleri zorunlu olarak yer değiştirmeye iten uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

KUTUPLAŞMA YAŞANIYOR

Yakın dönemde kılık kıyafet tartışmalarının yaşandığını ve gündemin büyük bir bölümünü oluşturduğunu hatırlatan Eğitim Sen’li yöneticiler, tartışmaların ciddi kutuplaşma yarattığını ve toplumu olumsuz etkilediğini iletti. Eğitim Sen yöneticileri, kılık kıyafet konusunda özgürlüğü savunduklarını fakat kamu hizmeti verilen yerlerde, hizmet alanın özgürlüğünün esas olduğu düşüncesini taşıdıklarını da dile getirdiler.

HAK KAYIPLARI VAR

Bakan Avcı’ya, 623 sayılı KHK ile sözleşmeli öğretmen olanların kadroya geçirildiğini ve yasal olarak bir takım hakların tanındığını ileten Eğitim Sen yöneticileri, KPSS ile kadrolu olarak atananların “Genel Eşitlik İlkesine” göre bu haklardan mahrum bırakıldığını dile getirdiler.

Bakan Avcı, raporu inceleyerek Eğitim Sen’li yöneticilerin ilettiği sorunlarla ilgileneceğini ve gerekli duyarlılığı göstereceğini belirtti. Bakan Avcı Eğitim Sen’li yöneticilere, eğitimin planlanmasına ilişkin de sendikalarla daha fazla iletişimde bulunacağını dile getirdi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Anneler Günü’nde karalar bağlıyorlar

SONRAKİ HABER

Anne de olabiliyoruz öğretmen ve avukat da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...