11 Mayıs 2013 10:57

Çocuklarımızın kemikleri verilmeden...

GÖZALTINDA kaybedilen yakınlarının bulunması ve faillerin yargılanması için 424 haftadır eylemde olan Cumartesi Anneleri, çocuklarının kemikleri kendilerine verilmeden Anneler Günü’nü kutlamayacaklarını söyledi.Anneler bu hafta, 12 Mayıs 1994 tarihinde kaybedilen Halil Alpsoy’un akıbetini sordu. Eylemde ilk olarak Kenan Bilgin

Çocuklarımızın kemikleri verilmeden...
Paylaş

Anneler bu hafta, 12 Mayıs 1994 tarihinde kaybedilen Halil Alpsoy’un akıbetini sordu. Eylemde ilk olarak Kenan Bilgin’in kardeşi İrfan Bilgin söz alarak, Galatasaray Meydanı gibi Türkiye’nin birçok noktasında çocuklarının akıbeti için oturan annelerinin Anneler Günü’nün ancak yakınlarının kemiklerinin verilmesiyle kutlanacağını dile getirerek “Çocuklarımızı katledenler sorgulanmadan biz hiçbir kutlamaya yapamayız” dedi. 12 Eylül darbe döneminde gözaltında kaybedilenlerden Hayrettin Eren’in kardeşi İkbal Eren ise, “Kayıplarımızın sorumluları yargılanmadığı süre biz Anneler Günü’nü kutlamayacağız. Buradan Berfo Ana’ya söz veriyoruz. Oğlun Cemil’i kucağına verinceye kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

9 Ağustos 2004 tarihinden bu yana kayıp olan Tolga Baykal Ceylan’ın annesi Kadriye Ceylan ise, “Bizim analığımız yok sayıldı. Zorla Cumartesi Annesi yapıldık. Başbakan’a sesleniyoruz biz Cumartesi Anneliği’nden kurtulmak istiyoruz” dedi.

ALPSOY’UN AKIBETİ SORULDU

Yapılan kısa konuşmalarının ardından 12 Mayıs 1994 yılında kaybedilen Halil Alpsoy’un akıbetini sorulduğu basın metnini okuyan İHD MYK üyesi Meral Çıldır Alpsoyu’un kaybediliş öyküsünü anlattı. Çıldır, “Devlet eliyle çocukları kaybedilen, katledilen, devletin savaş uçaklarıyla çocukları paramparça edilen annelere yaşatılan acının hesabı verilmeden, bu topraklardan hiçbir annenin çocuğu için güvenli bir yaşam olmayacak” diyerek açıklamaya son verdi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Altınoluk’ta Denizler anıldı

SONRAKİ HABER

Anneler Günü’nde karalar bağlıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...