11 Mayıs 2013 10:54

Altınoluk’ta Denizler anıldı

DENİZLER idamlarının 41.yılında Altınoluk ‘ta yapılan panelle anıldı. Denizlerin mücadele arkadaşı Evrensel Gazetesi Yazarı Mustafa Yalçıner ile Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı’nın katıldığı panelde Ortadoğu, Kürt sorunu, müzakere süreci ve antiemperyalizm konuşuldu.Panelde konuşan Mustafa Yalçıner

Altınoluk’ta Denizler anıldı
Paylaş

Panelde konuşan Mustafa Yalçıner Denizlerin bugün ırkçı, şoven, ulusalcı, milliyetçi birçok çevre tarafından sahiplenilmeye çalışıldığını söyledi. Denizlerin her zaman hak mücadelesinin, halkların mücadelesinin yanında olduğunu belirten Yalçıner, “Deniz Filistin halkının yanında savaştı. Denizler baskı altında olan, ezilen, eşit hak talep eden halkların mücadelesinin yanındaydı” dedi.

Daha sonra söz alan Abdullah varlı “Bana Türk ulusu ile Kürt milliyetini bir ve eşit gördüremezsiniz” diyen CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler’in sözünden yola çıkarak tarihsel olarak Milliyetçilik ve ırkçılığa değindi. Yugoslavya’yı bölen fikrin ezilen ulusların milliyetçiliği değil, ezen Sırp milliyetçiliği fikri olduğunu söyleyen Varlı, “Kardeşliği ve barışı kurmanın yolu savaşa ve emperyalizme karşı  barış ve demokrasi mücadelesini  yükseltmekten geçiyor. Kürt halkının 30 yıldır verdiği mücadele büyük bir birikim yarattı. Bu süreçten endişe edenlerin halkın mücadelesine inançlarını yitirenlerdir” diye konuştu. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mayın tarlası Dersim

SONRAKİ HABER

Çocuklarımızın kemikleri verilmeden...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...