11 Mayıs 2013 06:32

Erzurum'da Kürt işçilere ırkçı saldırı

Narman ilçesinde Kürtçe şarkı dinleyen 2 Kürt işçi, ülkücü olduğu belirtilen bir grubun saldırısına uğradı.Diyarbakır'ın Çınar ilçesinden Erzurum'un Narman ilçesine mevsimlik işçi olarak giden 2 Kürt gencin dün gece saatlerinde parkta Kürtçe müzik dinlerken yanlarına g

Erzurum'da Kürt işçilere ırkçı saldırı
Paylaş

Narman ilçesinde Kürtçe şarkı dinleyen 2 Kürt işçi, ülkücü olduğu belirtilen bir grubun saldırısına uğradı.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinden Erzurum'un Narman ilçesine mevsimlik işçi olarak giden 2 Kürt gencin dün gece saatlerinde parkta Kürtçe müzik dinlerken yanlarına gelen bir grup ülkücü tarafından linç edilmek istendiği öğrenildi. Konuyla ilgili bilgi veren BDP Erzurum İl Başkanı Rıza Güler, saldırının tamamen ırkçı bir saldırı olduğunu belirterek, "Diyarbakır'dan Narman ilçesine orman işletmesinde çalışmak üzere 21 işçi gitmişti. Bunlardan 2 yurttaş dün gece parkta Kürtçe müzik dinlerken yanlarına kendilerini ülkücü olarak tanıtan bir grup yaklaşmış ve bunlara burası 'Diyarbakır da değil Kandil de değil. Burası ülkücülerin yuvası Kürtçe müzik neden dinliyorsunuz' dedikten sonra ağza alınmayacak hakaretler ettikten sonra saldırmışlar. 2 genç, 15 kişilik ülkücü gruptan kaçarak, orada kaldıkları Orman İşletmesi'ne ait lojmanlara sığınmışlardır" dedi.

'POLİS LOJMANLARIN ÖNÜNDE NÖBET TUTUYOR'

Olaydan sonra hala ülkücü grubun lojmanların çevresinde olduğuna dikkat çeken Güler, "Dün geceden beri başlayan olay hala devam etmektedir. Saldırıya uğrayan yurttaşlar kaldıkları lojmanda mahsur durumdalar. Polisler olayları önlemek için lojmanların önünde nöbet tutuyor. Mahsur kalan yurttaşlar araç bekliyorlar, ilçeyi terk edecekler" dedi.

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 21 Kürt işçinin, ilçeyi terk etmek için lojmanların önüne gelecek aracı beklediği bildirildi. (ERZURUM)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de şüpheli asker ölümü

SONRAKİ HABER

BDP heyetine taşlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...