10 Mayıs 2013 10:35

Hasta tutuklu ölüm sınırında

Sincan 2 Nolu F Tipi Cezaevinde yaşamını yitiren İrfan Eskibağ’ın ardından Osmaniye T Tipi Cezaevinde 3 yıldır tutuklu bulunan Sadun Doğan’ın sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Adana TUHADER Başkanı Saniye Seçkin, Doğan’a yönelik şu aşamada yapılabilecek bir ameliyatın dahi artık risk taşıdığını söyledi.Sincan 2 Nol

Hasta tutuklu ölüm sınırında
Paylaş

Sincan 2 Nolu F Tipi Cezaevinde yaşamını yitiren İrfan Eskibağ’ın ardından Osmaniye T Tipi Cezaevinde 3 yıldır tutuklu bulunan Sadun Doğan’ın sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Adana TUHADER Başkanı Saniye Seçkin, Doğan’a yönelik şu aşamada yapılabilecek bir ameliyatın dahi artık risk taşıdığını söyledi.

Sincan 2 Nolu F Tipi Cezaevinde 7 Mayısta hasta tutsak İrfan Eskibağ’ın yaşamını yitirmesi ile birlikte hasta tutukluların durumu bir daha gündeme geldi. Hasta tutuklulardan Sadun Doğan’ın da sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi. ‘KCK’ adı altında Antep’te gözaltına alınıp tutuklanan ve 3 yıldır Osmaniye T Tipi Cezaevi’nde bulunan Doğan’ın sağlık durumuna ilişkin bilgiyi cezaevinden yeni tahliye olmuş bir tutukludan edindiklerini belirten Adana TUHADER Başkanı Saniye Seçkin, Doğan’da özellikle kalp ve bağırsak rahatsızlığı bulunduğunu söyledi.

Cezaevi doktoru tarafından hastaneye sevk edilmesine rağmen 3 aydır sevki yapılmayan Doğan’ın yaklaşık 10 gün önce Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildiğini aktaran Seçkin, “Sevk sonrası bizzat doktorlar Sadun Doğan’ın bağırsaklarında ve kalp damarlarında tıkanıklık teşhisinde bulunmuş. Yine doktorlar her iki kalp kapakçığının da değiştirilmesi gerektiğini belirtmiş. Fakat tıbbi müdahaleye ilişkin ölüm riski de 80-90 olarak söylenmiş. Yani ameliyat edilse de edilmese de ölüm riski çok yüksek olan bir hasta tutsak. Halen ne bekleniyor onu bile anlamıyorum. Bırakın tahliye etmeyi böylesi sağlık durumu ciddi olan bir hasta 3 ay sonra hastaneye sevk ediliyor. Bu nasıl bir vicdan ki, bu kararı veriyor. İşte görüyoruz en son Sincan’da İrfan Eskibağ yaşamını yitirdi. Göz göre göre böylesi ölümleri beklemek ne kadar insani” diye sordu.
Doğan’ın daha önce de 9 buçuk yıl cezaevinde kaldığını ifade eden Seçkin, bu hastalıkların ise gözaltı sırasında yaşanan işkenceden kaynaklandığını öğrendiklerini sözlerine ekledi. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şakran’da açlık grevi sonrası hak ihlalleri arttı

SONRAKİ HABER

Esnaftan AVM’ye klipli tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...