10 Mayıs 2013 08:43

ODTÜ ‘devrim’ için yürüdü

Geleneksel olarak her yıl ODTÜ’de gerçekleştirilen Devrim Yürüyüşü dün akşam yapıldı.Bütün öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Derya Koca, devletin eskisinden daha saldırgan olduğunu, artan baskı ve şiddete karşı direnenlerin yeni bir süreç yarattığını söyledi. Bu sürecin 18

ODTÜ ‘devrim’ için yürüdü
Paylaş

Bütün öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Derya Koca, devletin eskisinden daha saldırgan olduğunu, artan baskı ve şiddete karşı direnenlerin yeni bir süreç yarattığını söyledi. Bu sürecin 18 Aralıkta ODTÜ’de başladığını ve yayıldığını belirten Koca, 68 Kuşağının ODTÜ’deki silinmez miraslarından biri olan Devrim yazısının direnişin bir simgesi olduğunu belirtti.

Öğrenciler konuşmanın ardından, Rektörlük önündeki ana yoldan Devrim Stadyumuna yürüdü. “ODTÜ direniyor, devrime yürüyor” pankartı arkasından yürüyen öğrenciler, “Yaşasın devrim ve sosyalizm”, “Yaşasın ODTÜ direnişimiz” sloganlarını attı. ODTÜ İİBF Öğrencileri ise, “İktisaden ve idaren kapitalizmi mahvedicez” pankartı taşıdı.

Yürüyüşün ardından Devrim Stadını dolduran binlerce öğrenci, mumlarla sahaya “Devrim” yazdı. Daha sonra ise Grup Kibele ve Kardeş Türküler’in verdiği konserle binlerce kişi halay çekti. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İTÜ bu soruları yanıtlasın!

SONRAKİ HABER

KESK’ten ‘Vekile kıyak’ yasasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...