09 Mayıs 2013 11:44

Taşeron değil kadro!

Hastanelerde sözleşmeli ve taşeron olarak çalıştırılan emekçiler yaptıkları eylemle bu uygulamanın eziyete döndüğünü ifade etti. Uygulamanın sona ermesini isteyen emekçiler, kadro istiyor.Türk Sağlık-Sen’in çağrısıyla Sağlık Bakanlığı önünde toplanan sözleşmeli çalışanlar, 23 bin y

Taşeron değil kadro!
Paylaş

Türk Sağlık-Sen’in çağrısıyla Sağlık Bakanlığı önünde toplanan sözleşmeli çalışanlar, 23 bin yeni kadronun açılmasını talep etti. Lisans ve ön lisans mezunu olduklarını belirten hastane hizmetlileri, ellerindeki süpürgelerle yere attıkları diplomalarını süpürdü, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ya “Paspas kamburum, kadro hakkım” diye seslendi. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, önceki bakanın 10 yılda bıraktığı kötü mirası şimdiki Bakan Müezzinoğlu’nun aynen koruduğunu söyledi. 23 bin hizmetli kadro talebine karşın, açılan sınavda 2 bin kadro ilan edildiğini hatırlatan Kahveci, “Umarım tüm kamuoyunu saran bu feryat artık siyasilerin kulağına gider ve çözüm için bir adım atarlar” dedi.

HACETTEPE’DE EZİYET

Hacettepe Hastanesinde ise taşeron firma, yemekhane personeline, yemek dağıtımında 80 kilo ağırlındaki termobaksları taşıtarak eziyet ediyor. Termobaksların değiştirilmesini isteyen işçilerin uyarılarına rağmen firma yetkilileri, “Alındı bir kere taşımak zorundasınız” dayatmasından vazgeçmiyor.

İşçiler tepkilerini göstermek için dün hastane yemekhanesi önünde eylem yaptı. Eylemde konuşan Dev Sağlık-İş İşyeri Temsilcisi Fevzi Gökdoğan, artık dayanamaz hale geldiklerini ve hayatlarının eziyete dönüştüğünü belirtti. Şikayetlerinin dikkate alınmadığına dikkat çeken Gökduman, “Yani bu termobakslara ödenen paranın 150 işçinin sağlığından daha değerli olduğu söylendi” dedi.

Eyleme destek veren SES Genel Başkanı Çetin Erdolu da, taşerona karşı ortak mücadele edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Taşeronlaştırmanın can yakıcı hale geldiğini ifade eden Erdolu, taşeronlaştırmanın sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu belirtti.


Hemşireler, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası’nda nutuk dinlemek değil sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor. Hacettepe Hastanesinde çalışan SES üyesi hemşireler, Hacettepe Tıp Fakültesi Heykeli önünde yaptıkları eylemle taleplerini dile getirdiler. Hemşireler adına konuşan SES Hacettepe İşyeri Temsilcisi Gülcan Paloğlu, hemşirelerin tedavi odalarının daraltıldığını, giyinme odalarının ellerinden alındığını ve iş güvencelerinin kaldırıldığını söyledi. Hemşirelerin 7 gün 24 saat esnek ve kuralsız çalıştırıldığına dikkat çeken Paloğlu, haftalık 56 saat çalıştırıldıklarını vurguladı. Paloğlu, sağlıkta ticarileşmeye bağlı olarak servisten, ameliyathaneye, acilden, polikliniklere kadar bütün alanlarda yoğun çalışma ve ağır iş yükü ile karşı karşıya bırakıldıklarını ifade etti.

4-c’li, 4924’lü ve 4-b’li, sözleşmeli, taşeron olarak çalışan hemşirelerin kadroya alınmasını isteyen Paloğlu, Türk Hemşireler Derneğinin yarın yapacağı mitinge katılım çağrısı yaptı.

Mesleğini icra ederken keyfi tutuklamalarla cezaevine konulan hemşirelerin bulunduğunu hatırlatan Paloğlu, cezaevinde ki arkadaşlarının da gününü kutladı. Açıklamanın ardından hemşireler tutuklu meslektaşlarına dayanışma kartı gönderdi.(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Rektörlük Ezgi’ye sahip çıkmalı’

SONRAKİ HABER

İHD: Korucu sorunu başlar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa