09 Mayıs 2013 03:10

Devletin gözü önünde orman katliamı

Dersim’de 30 yıllık çatışmalı sürecin en büyük mağdurlarından biri ormanlardır. Bölgenin meşe ormanları askerler ve kobra helikopterleri tarafından devamlı yakılarak yok edilmek istenmiş ancak başarılamamıştır.Dersim’in il ve ilçelerinde kaçak orman kesimleri devam ediyor. Yetkililer ve jandarma ise bu durumu ancak sey

Devletin gözü önünde orman katliamı
Paylaş
Kemal Özer

Dersim’in il ve ilçelerinde kaçak orman kesimleri devam ediyor. Yetkililer ve jandarma ise bu durumu ancak seyrediyor.
Merkeze bağlı Sütlüce nahiyesi, Bor Gini, Yukarı Bor ve Dedeağaç köyleri sınırında yüzlerce hektarlık meşe ormanındaki ağaçlar kesilerek Dersim merkezde satılıyor.

Dedeağaç köyü muhtarı İsmail Kasun orman katliamına tepki gösteriyor. Bölge milli park olduğu halde 1978’de ormanın içine yol yapıldığını belirten Kasun, ’38 Dersim Katliamı sırasında bu ormanlara kaçarak kurtulanların çocuklarının bugün bu ormanları katlettiğini söylüyor. Kasun, durumu yetkililere defalarca bildirdiklerini ancak her seferinde “Adamımız yok yapamıyoruz, bekleyin” yanıtını aldıklarını ifade ediyor.

Kasun’un anlatımına göre kesilen ağaçlar kamyonlarla karakolun kapısından geçirilip götürülüyor. Karakolun buna izin vererek kaçak odun geçişine müsaade ettiğini vurgulayan Kasun, “Fırsatçılar, katliamcılar doğayı yok ediyor. Yüz yıllık ağaçlar milli park olmasına rağmen yok ediliyor. Doğal bitki örtüsü bozularak tarla yapılıyor” diyor. (Dersim/EVRENSEL)

Muhtar Kasun, bu bölgeden 300-350 kamyon ağaç götürüldüğünü ifade ediyor.

ÖNCEKİ HABER

ABD'den cüretkar sözler

SONRAKİ HABER

'Çözüm Komisyonu' resmen kuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...