08 Mayıs 2013 12:52

Fotoğrafın keşfi İTÜ’de

İstanbul Teknik Üniversitesi Fotoğraf Kulübü bu yıl 5. kez fotoğraf için buluşuyor. 9, 10 ve 11 Mayıs tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Kampüsünde gerçekleşecek olan ‘İTÜ Fotoğraf Buluşmaları’nda fotoğraf üzerine söyleşiler, sergiler, farklı öğrenci kulüplerinin çalışmaları ve fotoğraf&cce

Fotoğrafın keşfi İTÜ’de
Paylaş
Sevda Aydın

İTÜ’de 5 yıldır devam eden etkinliği her yıl mezun olan öğrencilerin ardından, yeni gelen  öğrenciler düzenliyor. Bu yıl bu etkinliği düzenleyen ekibin içinde Mühendislik Bölümü Öğrencisi Betül Avcuoğlu ve Tasarım Bölümü Öğrencisi Begüm Akın var. Onlarla buluşup Üniversitede kulüp olmanın dertlerini ve ‘Fotoğraf Buluşmaları’nı konuştuk.

Fotoğraf buluşmaları bu yıl 5. kez düzenleniyor. Her yıl yeni bir ekibin organize ettiği festivalin çıkışının öyküsünü anlatabilir misiniz?
Begüm Akın: Aslında her yıl değiştiği için biz de, bizden öncekilerin anlattıkları kadarıyla biliyoruz. İlk olarak İTÜ ve İstanbul Üniversitesi öğrencileri birlikte düzenlemişler ve adı o zamanlar İstanbul Fotoğraf Buluşmaları’ymış.

Peki İTÜ’de okuyorsun ve fotoğraf kulübünün böyle bir etkinliğini düzenliyorsun. Bu nasıl etkiledi seni?
B. Akın: Ben müthiş etkilendim. Her şeyden önce birlikte bir şey üretmek, bir şeyi kurgulamak bakış açımı değiştirdi. Fotoğrafçılarla tanışmak, onlarla konuşmak benim hayatımda çok şey değiştirdi.

Etkinliği düzenlerken fotoğrafa ilişkin ne tür gündemleri takip ediyorsunuz?
Betül Avcuoğlu: Yıl boyunca fotoğraf sergilerine gidiyoruz. Söyleşilere katılıyoruz.  Öncelikli olan yapacağımız etkinliklerde ne üreteceğimiz ve insanlara ne sunacağımız. Bu çerçeveyi belirledikten sonra elimizdeki bu izlenimlerle programlarımızı oluşturuyoruz.

Diğer üniversitelerdeki fotoğraf kulüpleriyle ilişkileriniz nasıl?
B. Avcuoğlu: Bu bizim için önemli bir durum. Programımızda da üniversite kulüplerinin yer alacağı oturumlar var. Türkiye’den ve özellikle İstanbul’daki üniversite kulüplerinden ulaşabildiğimiz herkesle iletişime geçmeye çalışıyoruz. Yıl içinde de birbirimizin etkinliklerini takip ediyoruz.

Yıl içinde düzenlediğiniz etkinlikler oluyor mu?
B. Avcuoğlu: Sergi ve etkinlikler oluyor. Onun dışında da dış çekimlerimiz oluyor. Katılmak isteyen herkese açık bu çekimler. İstanbul çevresinde de olabiliyor bu Hasankeyf’te de.

AFİŞLERDE İTÜ İBARESİ ZORUNLU

Sizden önce bu etkinliği düzenleyenlerle ilişkileriniz sürüyor mu?
B. Akın: Çok sık görüşemesek de düzenleyeceğimiz etkinliklerde bir sorun yaşadığımızda onlarla bu sorunu çözebiliyoruz.

Rektörlük sizinle iftihar ediyordur...
B. Akın: Üniversitede böyle bir kulübün olduğundan ve 5 yıldır bu etkinliği düzenlediklerinden haberlerinin olduğunu sanmıyorum. Kariyer ve spor kulüpleri dışında diğer kulüplerle ilgilenmiyorlar. Bizimle hiçbir şekilde bir görüşmeleri olmuyor. Kulüplere ve çalışmalarına bu kadar uzak olan rektörlük, yapılacak olan etkinliklerin afişlerinde ‘İTÜ’ ibaresini zorunlu kılmaktan da geri durmuyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs, sol ve şampiyonluk kutlayan taraftarlar

SONRAKİ HABER

Diyarbakırlı gazeteciler İzmir’de barışı konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...