07 Mayıs 2011 02:55

Tunuslu eski bakandan darbe uyarısı

TUNUS eski içişleri bakanı Ferhat Rajhi ülkenin politika düşünürlerine ve elitlerine darbe olabileceği uyarısında bulundu. Özellikle İslami bir çoğunluğun seçimi kazanmasının buna neden olacağını savunan eski bakan, El Nahda örgütünün güçlenmesine ordunun izin vermeyeceğini aktardı.Tunus ayaklanma

Tunuslu eski bakandan darbe uyarısı
Paylaş

Tunus ayaklanmasından sonra da bir süre görevine devam eden Rajhi genişçe yaptığı açıklamayla yeni bir tartışma başlattı. Bir video kaydıyla aktardığı darbe olabileceğiyle ilgili video medyada paylaşıldı. Önceki akşam paylaşılan video görüntüleri Tunus’ta bilgisayar kullanıcıları aracılığıyla bütün her yere yayıldı.

Çekilen video kaydında General Rashid Ammar’ın bir radyo konuşmasında devrime ve onun taleplerine karşı koruyucu rol üstleneceklerini söylediği vurgulanıyor. Raşit Gannuşi’nin başını çektiği dini örgütlenmelerin 24 Temmuz’da yapılacak seçimlerde liderliği ele geçirmesi ile ilgili kaygıların önemli bir yer tuttuğu, ülkede hakkında yargılanma kararı çıkarılan bin Ali’nin ayaklanmalardan korkarak Suudi Arabistan’a sığındığı, onun ardından yönetime gelen Kemal Latif’in ise bin Ali’nin gölgesi olduğu dile getiriliyor. Kendisi ülkenin siyasi arenasında 1980’den beri yer aldığını ve önemli bir yeri olduğunu söylüyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Batı’nın başkanı onandı

SONRAKİ HABER

Ya ‘alfabelik çocuk’ ya da ‘korkuluk ol’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...